Veliki rezultat

Ivanković skida kapu igračima: "Nitko u BiH nije imao ovakvu polusezonu"

HŠK Zrinjski prvi nastup u skupini Konferencijske lige počeo je pobjedom nad Alkmaarom a završio remijem s Aston Villom.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2023. u 21:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je odigrao 1:1 s Aston Villom za kraj nastupa u Uefinoj Konferencijskoj ligi, što je s obzirom na renome protivnika jedan od najvećih rezultata bosanskohercegovačkog klupskog nogometa.

"Znali smo da će biti teško, znali smo protiv koga igramo. Probali smo čvrstim blokom svesti njihove napade na minimum i uspjeli smo, jer su u prvom dijelu imali samo dva šuta izvan 16 metara. Dogovorili smo se tako i u drugom dijelu, da čekamo polukontru i da budemo strpljivi", govorio je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Bljesak.info / Veliki bod Zrinjskog

Ipak, nakon primljenog gola Zrinjski je uspio izjednačiti protiv Aston Ville, što prošlog vikenda i tjedna nije uspjelo ni Arsenalu ni Manchester Cityju.

"Bili smo strpljivi do kraja i fenomenalnim golom izjednačili. Priželjkivali smo ovakav rezultat i to nas je nagradilo za sve dosad. Ovo je šlag na tortu za kraj najbolje sezone u povijesti kluba. Odigrali smo 14 europskih utakmica i dali veliki poklon navijačima na kraju", dodao je Ivanković, te nastavio:

"Mislim da smo zaslužili ovakav europski kraj nakon osvojene duple krune. Prvenstveno igračima treba skinuti kapu, jer imali su polusezonu kakvu nitko nije odigrao u BiH. Meni je bila čast što sam i ja bio dio najvećeg rezultata". 
 
Ivankovića su pitali ostavlja li ga ovaj rezultat na klupi, no odgovor se sam nameće jer je Željko Petrović, vjerojatno novi trener, uživo gledao utakmicu iz Mostara.
 
"Ne mislim da će ovo išta promijeniti. Znam zbog čega sam došao, da maksimalno odradimo najviše što se može. Ostalo je još Sarajevo i nadam se pobjedi, jer mi smo onda svoj posao odradili. Što će biti poslije toga, klub će odlučiti", zaključio je Mario Ivanković.
 
Kopirati
Drag cursor here to close