Olympiakos ili Slovan

Zrinjski će i play-off Konferencijske lige moći igrati u Mostaru

Sport / Nogomet | 06. 08. 2022. u 13:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski u četvrtak brani 1:0 prednost iz prve utakmice trećeg kola kvalifikacija Uefine Konferencijske lige protiv Tobola iz Kazahstana.

Ako Plemići u četvrtak ostanu neporaženi i prođu dalje po prvi put u svojoj povijesti proći će u četvrti krug, odnosno u play-off ovog natjecanja. Tamo bi Zrinjskom protivnik bio poraženi iz ogleda Olympiakosa i Slovana iz Bratislave, koji se bore za Europsku ligu.

Nakon ždrijeba opće prihvaćen stav bio je da će to biti Slovan, objektivno slabiji protivnik, no nakon prve utakmice u Pireju bilo je 1:1, s tim da je slovački prvak vodio do 86. minute.

Bilo kako bilo, Olympiakos ili Slovan, Zrinjski će domaću utakmicu u 4. pretkolu moći igrati na svom stadionu. Naime, prema Uefinom pravilniku za 3. i 4. kolo kvalifikacija potrebno je da stadion zadovoljava uvjete za istu kategoriju, pa prema tome HŠK Zrinjski može i 4. kolo igrati na istom stadionu.

Ukoliko bi, pak, prošao u grupnu fazu, nju bi definitivno morao igrati negdje drugo, no prije nego o tome uopće i razmišljaju prvo moraju proći Tobol.

Kopirati
Drag cursor here to close