Dobili što su htjeli

Jakirović: Karakter ove ekipe nikada nije bio upitan

Sergej Jakirović ispunio je ono što je htio i najavljivao - Plemići u Kazahstan odlaze s prednosti iz prve utakmice.
Sport / Nogomet | 04. 08. 2022. u 23:43 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog poluvremena Zrinjskog i Tobola u prednosti je prvak Bosne i Hercegovine. Zrinjski je prvu utakmicu dobio 1:0 i premda će odluka o prolazu pasti u Kostanaju, bliži prolazu je mostarski klub.

Priznao je to i uvijek poslovično oprezni Sergej Jakirović.

"Znat ćemo iza uzvrata jesmo li prošli u četvrto kolo, ali sigurno da smo sada bliži prolazu, jer imamo prednost. Pripremit ćemo se najbolje moguće, ali svjesni smo da i tamo moramo zabiti", rekao je Jakirović nakon mostarske utakmice.

Iako je pao samo jedan gol, i to kakav gol, bila je to sjajna utakmica u kojoj je Zrinjski došao do pobjede, iako je pola sata igrao s igračem manje.

"Odigrali smo dobru utakmicu, bili smo hrabri, odvažni, agresivni... Žao mi je zbog tehničke izvedbe u prvom dijelu što nismo okrunili ona dva prodora Ćuže, ali nismo im ništa dozvoljavali da nama naprave. Presjekao nas je crveni karton, ali nismo gubili glavu i bili smo nagrađeni Nikinim golom, zaista fantastičnim golom iz kornera", dodao je Jakirović, kazavši kako karakter njegove ekipe nikada nije dolazio pod upitnik.

Prema treneru Zrinjskog Tobol se pokazao kao dobra ekipa koja će biti puno ofenzivnija u uzvratu, jer ih na to i rezultat tjera.

"Dobra su ekipa, a tamo će biti ofenzivniji nego ovdje. Zaustavili smo njihovog najopasnijeg igrača Tošića, ali iza svakog njegovog poteza vidi se da se radi o vrhunskom igraču, jer jako mu je teško oteti loptu".

 
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Tobol

Jakirović je prokomentirao i nesmotren potez Josipa Ćorluke koji je u razmaku od 13 minuta dobio dva žuta kartona, a drugi nakon što ga je prethodno sudac upozorio da će mu dati karton ako nastavi.

"Obavit ću s njim razgovor, uvijek pričam s igračima. Njemu je sigurno najteže, jer radi se o krasnom momku. Ali, ovakve stvari se događaju. Možda sam i ja pogriješio jer ga je sudac upozorio i možda sam ga trebao odmah vaditi", zaključio je Jakirović. 

 
Kopirati
Drag cursor here to close