Sjajna utakmica

Iznenađenje u Mostaru: Bomba Malekinušića za bod Zrinjskog protiv Aston Ville!

HŠK Zrinjski se od Europe oprostio sa stilom. Prvak BiH odigrao je 1:1 sa slavnom Aston Villom i tako završio svoj nastup u Konferencijskoj ligi.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2023. u 20:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski je ostvario jedan od najvećih rezultata bosanskohercegovačkog nogometa. Zrinjski je odigrao 1:1 s Aston Villom pred punim tribinama stadiona pod Bijelim brijegom i tako završio nastup u Europi za ovu sezonu.

Aston Villa je ovim bodom osvojila skupinu E, a Zrinjski završava nastup s četiri osvojena boda.

U 57. minuti Unai Emery ubacio je u igru Dignea i McGinna i dodatna igračka kvaliteta odmah je urodila plodom. John McGinn ubacio je u šesnaesterac gdje se Nicolo Zaniolo neobjašnjivo našao sam i rutinski svladao Marića.  

I onda u 80. minuti Zrinjski je imao prvu veliku priliku. I to kakvu! Prvo je Aston Villi poništen gol iz kornera, zbog čistog prekršaja na vrataru Mariću. U sljedećoj minuti prava drama. Mladi vratar Marschall izbijao je loptu i napucao svog igrača Chambersa, lopta je u visokom luku padala ispred vrata Ville i najbliži joj je bio Aldin Hrvanović.
 
No, mladi veznjak Zrinjskog nije stigao na vrijeme, loptu je loše zakačio na veliko razočaranje tribina. Par minuta kasnije Hrvanović se opet mogao proslaviti, no Marshall ga je nadmudrio u situaciji kada je bio sam ispred gola.
 
Zrinjski je u posljednjih 10 minuta bio opasniji nego u prethodnih 80 i to mu se isplatilo. Matija Malekinušić uzeo je loptu, namjestio na desnu nogu i sa 18 metara pogodio gornji lijevi kut gola Aston Ville za erupciju slavlja na tribinama.
 
Do kraja utakmice obje ekipe kao da su bile zadovoljne bodom i navijači su mogli slaviti veliki rezultat mostarskih Plemića.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close