Povijesna utakmica

Plemići pred Aston Villu: "Za ovo se živjelo i treniralo!"

HŠK Zrinjski posljednjih godina odigrao je veliki broj "povijesnih utakmica", ali u četvrtak protiv Aston Ville definitivno je takva.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2023. u 14:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je u Mostaru i velikih i važnih utakmica, bilo je i atraktivnih protivnika, ali klub renomea, a trenutno i snage, kakvog je Aston Villa nije dolazio ranije u Mostar.

Poslije rata sigurno, a o onom prijeratnom vremenu nećemo debatirati.

"Sigurno da je najveći protivnik što je igrao u Mostaru. To je momčad koja igra vjerojatno najatraktivniji nogomet u Europi, vođena trenerom koji iza sebe ima osvojenih europskih titula. Nama je ovo nagrada za godine kvalitetnog rada, došla je da uživamo. A na nama je da odigramo najbolje što znamo, a rezultat kakav bude. Prvenstvena je želja da počastimo navijače, da im zahvalimo za svu podršku koju nam pružaju", kaže trener Zrinjskog Mario Ivanković.
 
Bljesak.info / Mario Ivanković
 
Bivši kapetan Zrinjskog u specifičnoj je situaciji da je Zrinjski ne tako davno kod Aston Ville gledao u ulozi navijača, a sada ima čast voditi svoju ekipu protiv Ville.
 
"Čast i zadovoljstvo je sigurno za mene, ali i za cijelu ekipu. Mi smo spremni dati zadnji atom snage, svoj maksimum i najveći mogući otpor, a hoće li biti dovoljno vidjet ćemo", dodao je Ivanković.
 
Aston Villa je uoči Zrinjskog dobila i Manchester City i Arsenal, pa se postavlja pitanje kako se uopće suprotstaviti ekipi koja je nadigrala prvaka Europe.
 
"Svi imaju slabijih strana, imaju i oni sigurno, ali oni su ih sveli na minimum. Pratili smo obje utakmice, protiv Cityja su imali omjer šutova 22-2, što sve govori. Svjesni smo toga, ali ne pribojavamo se. Najvažnije mi je da odigramo najbolje što možemo".
 
Ivanković kaže da se vratio Slobodan Jakovljević što mu daje veći izbor u zadnjoj liniji, a ne može računati na igrače koji ionako nisu prijavljeni za Europu.

Što se Aston Ville i oni dolaze u punom sastavu, samo je pitanje koga će Unai Emery izvesti. 

Bljesak.info / Press konferencija uoči Aston Ville
"S obzirom da se bore za vrh ljestvice, da im dolazi Boxing Day, razmišljali smo hoće li u Engleskoj ostaviti neke prvotimce, ali vidimo da dolaze svi. Kada pogledamo koji igrači dolaze onda je to definitivno privilegija za nas igrati protiv takve ekipe. Meni osobno draže je da brani Martinez nego treći vratar. Veća je čast ovako nego da su došli s trećim sastavom", zaključio je Mario Ivanković.
 
I kapetan Nemanja Bilbija smatra da je ova utakmica kruna karijere većine igrača.
 
"Privilegija je igrati protiv ovakve ekipe. Spremali smo se cijelog života za ovo i evo dočekao sam u 33. godini da igram grupnu fazu Europe. Osobno uživam u ovome", kazao je Bilbija. 
 
Bljesak.info / Nemanja Bilbija

Napadač Zrinjskog imao je veliku šansu u onoj prvoj utakmici u Birminghamu u kojoj je Aston Villa dobila 1:0 u zadnjim sekundama.

"Ostat će žal zbog tog zadnjeg njihovog napada, jer borili smo se 94 minute i onda primimo gol. Žao mi je i zbog te šanse, možda bi drukčije bilo. Ali fenomenalan je osjećaj igrati na takvom stadionu". 

Bilbija kaže da nema treme ili nervoze igrati protiv engleskog predstavnika, prije svega jer nema ni opterećenja.
 
"Veća nervoza bila je protiv Urartua, tada je bio veliki pritisak jer bili smo pod imperativom da moramo proći. U Birminghamu nitko nije bio nervozan, ako ništa borili smo se do kraja", zaključio je Nemanja Bilbija.
 
Utakmica između Zrinjskog i Aston Ville igra se u četvrtak u 18 i 45.
Kopirati
Drag cursor here to close