Mostar novo iskustvo za Emeryja

FOTO | Emery: Želimo biti prvi u skupini

"Pokušat ćemo dati šansu nekim igračima ali i pored toga želimo završiti prvi u skupini", poručio je strateg Aston Ville.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2023. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aston Villa je osigurala prolaz dalje u Konferencijskoj ligi, mislima su igrači dobrim dijelom okrenuti narednom protivniku u prvenstvu.

Zato je realno očekivati da Unai Emery napravi određene izmjene u početnoj postavi protiv Zrinjskog.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija Aston Ville u Mostaru

Iako je to isto napravio u prvoj utakmici, pa je morao nakon prvog poluvremena krenuti s najboljim adutima. Ovaj put nije pod pritiskom rezultata. Tako bi prema nekim najavama na golu mogao stajati Robin Olsen koji je od prve minute krenuo protiv Legije.

Na poziciji desnog beka mogao bi startati Matty Cash, što bi značilo da Ezri Konsa ide na mjesto stopera uz Lengleta i Dignea.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija Aston Ville u Mostaru

U sredini bi priliku trebali dobiti Ramsey, Douglas Luiz, Moussa Diaby i Leander Dendoncker. Jhon Duran bi mogao zamijeniti Watkinsa, baš kao što nije isključeno da recimo vidimo još neku izmjenu u postavi. O tome je govorio i sam Emery na presici.

"Ovo je naša posljednja utakmica u skupini, želimo biti prvi. Da bi smo osigurali prvo mjesto, moramo najmanje osvojiti bod ili pobjediti. Želimo pojedinim igračima dati priliku, ali isto tako želimo ostati neporaženi. Znamo da je AZ ovdje poražen nakon što je vodio 3:0. Bila je to luda utakmica u kojoj su domaćini slavili 4:3. Ekipu Zrinjskog poštujemo, igrali smo protiv njih već jednom i dosta smo se mučili, bili su vrlo konkurentni. Ne znam točno kako će dočekati utakmicu jer možda više razmišljaju u svojoj ligi. Ali mislim da će biti motivirani jer igrajući protiv nas ovdje, žele pokazati sve što znaju. Moramo poštovati Zrinjski jer su taktički dobra ekipa", rekao je između ostalog u najavi utakmice.

"Ovo je naša posljednja utakmica u skupini, želimo biti prvi. Da bismo osigurali prvo mjesto, moramo najmanje osvojiti bod ili pobijediti. Želimo pojedinim igračima dati priliku, ali isto tako želimo ostati neporaženi. Znamo da je AZ ovdje poražen nakon što je vodio 3:0. Bila je to luda utakmica u kojoj su domaćini slavili 4:3. Ekipu Zrinjskog poštujemo, igrali smo protiv njih već jednom i dosta smo se mučili, bili su vrlo konkurentni. Ne znam točno kako će dočekati utakmicu jer možda više razmišljaju u svojoj ligi. Ali mislim da će biti motivirani jer igrajući protiv nas ovdje, žele pokazati sve što znaju. Moramo poštovati Zrinjski jer su taktički dobra ekipa", rekao je Emery između ostalog u najavi utakmice.

Još uvijek nije ostalo jasno kakve i kolike će promijene napraviti Emery u sutrašnjem susretu. Mnogi očekuju velike, ali čini se da i sam trener Aston Ville nije siguran.

"Ovo je dobra prilika za pojedine igrače koji će dobiti minutažu. Neki prvi put ove sezone igraju Europu, važno je za njih da dobiju potrebno samopouzdanje pred nastavak sezone i nastupe u preostalim takmičenjima. Želim pokušati izgraditi i pokušati stvoriti jaku strukturu u našoj ekipi.

Baskijac na klupi Aston Ville je na presici pričao o svojim iskustvima u europskim klupskim takmičenjima.

" Igrati u Europi uvijek je nešto posebno, nešto u čemu se možemo osjećati ugodno kad smo konkurentni. Tu sam da s ovim momcima podijelim svoja iskustva igranja u Europi s Villarrealom, Sevillom, Valencijom. Igrati u Europi je uvijek teško, igrali smo protiv Legije iz Varšave u prvom meču i izgubili smo, igrali smo protiv Zrinjskog u drugom meču kod kuće i mučili smo se do zadnjeg trenutka, dobili utakmicu u zadnjoj minuti. I to su iskustva koja sam imao prije. Ali, za mene je nevjerojatno biti ovdje, prvi put sam u Bosni i Hercegovini, u Mostaru, i to je novo iskustvo i novi trenutak u kojem želim uživati. Želim uživati ovdje, igrati utakmicu protiv Zrinjskog i svaki trenutak u Europi za mene je jako, jako poseban i želim uživati u njemu", naglasio je Emery.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija Aston Ville u Mostaru

Ollie Watkins, se također pojavio na presici, iako je njegov nastup barem kada je u pitanju startna postava pod upitnikom. Ove sezone je Watkins do sada postigao 13 golova, od toga osam u prvenstvu, tek dva u Konferencijskoj ligi.

"Mislim da smo u Mostar došli puni samopouzdanja, imamo potpuno povjerenje u sebe bez obzira o kojoj se utakmici radi i o kojem protivniku se radi. Vjerujemo da možemo u svakoj utakmici ostvariti pobjedu, nadigrati našeg protivnika", naglasio je Watkins.

Kopirati
Drag cursor here to close