Dva derbija u osmini finala

Ziyech spasio Obalu Bjelokosti

Zambija je trebala jedan bod u duelu protiv Maroka, ali je na kraju izgubila. Tako je u osminu finala prošla Obala Bjelokosti.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2024. u 00:16 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obala Bjelokosti će igrati u osmini finala Afričkog kupa nacija. Maroko, DR Kongo i Obala Bjelokosti, tri selekcije koje su popunile
posljednja tri mjesta. To je konačni rasplet prvog kruga takmičenja po skupinama. Nakon silnih uzbuđenja, u prethodnim duelima, u posljednje četiri utakmice nismo skoro vidjeli ništa. Tek jedan jedini gol.

Zambija je trebala jedan bod u duelu protiv Maroka, ali je na kraju izgubila. Boufal je stvarao puno problema obrani Zambije i bio je začetnik akcije kod jedinog gola na utakmici. Sjajnim pasom je pronašao Hakimija na desnoj strani, ovaj loptu šalje u peterac, Mulenga golman Zambije griješi i poklon u gol pretvara Ziyech. Igrala se 37. minuta utakmice.

Imala je Zambija dovoljno vremena, nekoliko situacija u kojim su loše reagirali Daka i Banda, pa je ostalo 1:0. Ovaj rezultat je išao na ruku upravo domaćoj reprezentaciji Obale Bjelokosti.

DR Kongo je trebao samo ostati neporažen u susretu protiv Tanzanije i na kraju je bilo početnih 0:0. Tanzanija nije uspjela stvoriti niti jednu pravu priliku pa neće vidjeti drugi krug.

Ista stvar se dogodila Tunisu koji je veliko razočaranje turnira. U susretu odluke, Tunižani su imali jednu pravu priliku što je bilo premalo da se pobjedi Južna Afrika. Iako je također duel Malija i Namibije završio bez golova, ipak smo u ovom susretu mogli vidjeti.

Na kraju je Mali ostao prvi u skupini, dok je Namibija na kraju prošla dalje što je veliki rezultat ove reprezentacije koju su klupe vodi Collin Benjamin. Na kraju su najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije: Gvineja, Namibija, Mauritanija i Obala Slonovače.

Parovi osmine finala su :
Nigerija - Kamerun
Angola - Namibija
Cape Verde - Mauritanija
Maroko - Južna Afrika
Mali - Burkina Faso
Senegal - Obala Slonovače
Egipat - DR Kongo
Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja

Kopirati
Drag cursor here to close