Sa 12 na 10 klubova

Zeljković: Razmišljamo o skraćenju lige

"Omogućen bi bio i veći broj atraktivnih utakmica, derbija… O svemu ćemo razgovarati u tijelima Saveza, tražit ćemo i mišljenje naše sportske javnosti, kao i klubova", rekao je između ostalog Zeljković.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2024. u 21:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, koja se od ovog proljeća službeno zove WWin liga. Tjedan dana nakon utakmica osmine finala Kupa, dan nakon što je kompletirano "prvo" proljetno kolo, prvi čovjek Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković je u između ostalog u izjavi za Arenu Sport spomenuo mogućnost skraćenja lige na deset klubova.

"Da, zamisao je da skratimo najviši rang, da to bude liga s deset klubova. Smatramo da bismo time dodatno podigli kvaliteta nogometa, kao i infrastrukture. Omogućen bi bio i veći broj atraktivnih utakmica, derbija… O svemu ćemo razgovarati u tijelima Saveza, tražit ćemo i mišljenje naše sportske javnosti, kao i klubova", rekao je između ostalog Zeljković.

Podsjećamo, od sezone 2016/17, Premijer liga BiH je skraćena sa 16 na 12 klubova. Trenutačno se od zemalja u okruženju, liga s deset klubova igra u Hrvatskoj, Sloveniji, dok u Austriji, Švicarskoj, Škotskoj igra liga s 12 klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close