Nevjerojatno, ali istinito

Zeljković: Osjetio sam želju da bi Vaha preuzeo reprezentaciju i to je ubrzalo smjenu Kodre!

"Osjetio sam želju da bi on htio preuzeti i to je ubrzalo smjenu Kodre. No, Halilhodžić je promijenio mišljenje i odlučio da ne želi biti selektor", pojasnio je Zeljković prisutnima
Sport / Nogomet | 29. 09. 2023. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toliko puta je rekao, jednako toliko puta ponovio kako u ovakvoj konstelaciji snaga na terenu, savezu, neće preuzeti reprezentaciju BiH. I onda opet se nakon svake smjene izbornika, spomene Vahid Halilhodžić. Zašto i kako, to znaju samo oni koji izdvoje ime ovog proslavljenog trenera. Pričaju se priče, dogovaraju sastanci, kave, što sve ne, ali Vaha ostaje pri svome.

Međutim, ni to nije dovoljno. Danas je prvi čovjek saveza objašnjavajući kako sam savez funkcionira, kako su i koliko kompetentni članovi IO da usvajaju izvještaje izbornika, opet spomenuo Halilhodžića koji je jedan od razloga smjene Kodre! Ako nismo pogrešno razumjeli Zeljkovića.

"Jasno nam je da smo imali smjene selektora koje nisu popularne i ne trebamo raditi tako u narednom periodu. Najlakše nam je bilo ostaviti Kodru i ne bi bilo ovakvih turbulencija, ali s njim smo imali jasan dogovor da se treba osvojiti šest bodova iz dvije utakmice kako bismo ostali u igri za drugo mjesto. Tada se pojavila mogućnost i da Vahid Halilhodžić dođe za selektora i nismo željeli doći u situaciju da on 'smjenjuje' Kodru, te smo se odlučili za taj potez", kazao je Zeljković i dodao:

"Halilhodžić je bio naša prva želja. Obavili smo razgovore, on je rekao da bi nas posavjetovao, a mi smo bili stava da nama ne treba savjet, već da preuzme klupu reprezentacije. Jasno nam je da on nema čarobni štapić, već je trebao doći i napraviti plan rada u naredne 2,3 godine. Osjetio sam želju da bi on htio preuzeti i to je ubrzalo smjenu Kodre. No, Halilhodžić je promijenio mišljenje i odlučio da ne želi biti selektor, i to ne zbog mene ili zbog toga što se utakmice ne igraju u Mostaru ili Banjoj Luci. Imao je sve na stolu i nije htio prihvatiti", pojasnio je Zeljković koji očito nije čitao, nije slušao ranije Vahida Halilhodžića koji je pričao o tome kako ne želi biti izbornik reprezentacije. Ili je možda Zeljković slušao nekoga drugoga. 

Kopirati
Drag cursor here to close