Dva gola Galića

VIDEO I Željezničar u derbiju deklasirao Sarajevo

Željezničar nakon ove pobjede zauzima osmo mjesto s 23 boda, a Sarajevo je četvrto s deset više.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna velika neugodna serija je prekinuta, jedna očito još uvijek traje. Nakon sedam utakmica, Željezničar je slavio u najvažnijem i najboljem trenutku, u velikom derbiju protiv Sarajeva. S druge strane, Bordo tim je nanizao četiri utakmice bez trijumfa u prvenstvu.

Večeras na Grbavici Sarajevo je nadigrano, deklasirano, potpuno zasluženo poražen 3:0. Ovaj 151. derbi je imao svoju uvertiru ali na ulicama Sarajeva, pa je zbog nereda zabranjeno navijačima Sarajeva dolazak na Grbavicu. Da stvar bude gora po Sarajevo, već u 12. minuti Željezničar je stigao do prednosti.

Hiroš je uhvatio na krivoj nozi golmana Ilieva, koji prima gol s nekih 35 metara. Očito je golman Sarajeva očekivao centaršut. Očekivano na terenu je bilo dosta nervoze, puno više nego dobre igre. Probao je Rožman nešto izmjenama promijeniti na terenu, Hasić je ušao umjesto Anđušića. Međutim, ništa se promijenilo u igri Sarajeva.

Ali jeste na semaforu u 57. minuti. Kyeremeh je promašio loptu, Amoah centrira, Iliev kratko intervenira, ali lopta dolazi do Galića koji pogađa za 2:0. Derbi je odlučen dvadeset minuta prije kraja, Galić je ponovo pogodio nakon centaršuta Boljevića. U završnici utakmice opet gužva na terenu, na kraju je golman Sarajeva dobio crven karton.

Video: Željezničar - Sarajevo 

Željezničar nakon ove pobjede zauzima osmo mjesto s 23 boda, a Sarajevo je četvrto s deset više. Lider je Borac Banja Luka s 49 bodova, slijede Zrinjski s 43, dok je Velež treći s 35. Kolo će biti kompletirano nakon utakmice Borac - GOŠK sutra.

Kopirati
Drag cursor here to close