Nakon derbija

Treneri zadovoljni, sudac držao utakmicu "pod nabojem"

Banjalučani nisu izgubili, zadržali su solidno odstojanje u odnosu na Zrinjski, dok je Velež ostao na trećem mjestu ima dva boda više od Sarajeva, mogao je imati još dva.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju su zadovoljni bili jedni i drugi. Iako su imali svoje prilike. Niti treću utakmicu zaredom Borac u Mostaru nije uspio postići gol, iako kada se napravi poređenje, ova ekipa je u odnosu na posljednje dvije međusobne utakmice pokazala najviše.

Banjalučani nisu izgubili, zadržali su solidno odstojanje u odnosu na Zrinjski, dok je Velež ostao na trećem mjestu ima dva boda više od Sarajeva, mogao je imati još dva. Međutim, za pobijediti Borca u subotnjem duelu morao je ponuditi ipak malo više.

Bez obzira na pojedine segmente utakmice u kojima je uspijevao stvoriti pritisak, preuzeti inicijativu, taj pritisak zadržati u određenom kontinuitetu. Ostao je dojam kako je veznom redu Veleža nedostajalo malo više kreativnosti, možda malo više rizika prema naprijed.

"Mi smo znali da dolazimo jednoj dobroj ekipi Veleža koja je svoju kvalitetu potvrdila u dosadašnjem dijelu prvenstva. Mi smo također došli u Mostar da osvojimo tri boda, međutim imali smo neke svoje prilike koje nismo iskoristili pa je završila podjelom bodova. Mislim da je utakmica bila dobra, dobar tempo, imali smo mi svoje prilike, imao je Velež svoje prilike", istakao je trener Vinko Marinović

"Mislim da je rezultat realan, imali smo i mi svoje šanse, utakmica je mogla otići na jednu ali i drugu stranu. Mi smo pokušavali na terenu realizirati ono što smo pripremali za ovu utakmicu, ali Borac je lider na tablici, da je to ekipa koja igra jako dobro. Protiv manje kvalitetnih ekipa možete napraviti više dobrih prilika, protiv jačih suparnika je to malo teže. Mislim da smo bili ravnopravni s liderom prvenstva i moramo na to biti ponosni na to, jer smo se nadigravali. Izmjene ne moraju uvijek da donesu promjenu situacije na terenu. Mi smo uradili one koje smo misli da trebamo, uspjeli smo u tom dijelu stvoriti jednu dobru priliku. Teže se igračima koje ulaze s klupe adaptirati u visoki ritam utakmice", naglasio je Dean Klafurić trener Veleža.

Kako se i moglo očekivati dvoboj je imao onaj "svoj naboj" rekli bismo očekivani. Zasluge dobrim dijelom pripadaju sucu Bilbiji koji se potrudio već od rane faze utakmice, nakon nekoliko prekršaja istu održi upravo takvom.

Tako je dosuđen veliki broj prekršaja, ali su samo pokazana tri žuta kartona, uz nekoliko "jačih" previda kao što je povlačenje za dres igrača Veleža u prilici za gol ili igranje rukom jednog od gostujućih igrača. Da je kojim jedna od dvije ekipe uzela puni plijen o suđenju bi se sasvim sigurno daleko više pričalo.

Kopirati
Drag cursor here to close