Amandman HRS-a

Proračun: Zrinjskom pola milijuna manje nego Veležu

Ovog puta oštećen je HŠK Zrinjski, kome se prema proračunu za stadion izdvaja milijun konvertibilnih maraka, dok se FK Velež, također prema proračunu, dodjeljuje milijun i pol konvertibilnih maraka.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2023. u 12:30 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveću pozornost na sjednici mostarskog Gradskog vijeća izazvao je amandman HRS-a u kojem su tražili da se smanji donacija FK Veležu za 250 tisuća KM, te taj iznos dodijeli HŠK Zrinjski.

Javnost je to protumačila kao "zakidanje" Veleža kako bi se dalo Zrinjskom, no iz HRS-a tvrde kako su samo tražili "ukidanje diskriminacije".

Naime, kako tvrde, ovog puta oštećen je HŠK Zrinjski, kome se prema proračunu za stadion izdvaja milijun konvertibilnih maraka, dok se FK Velež, također prema proračunu, dodjeljuje milijun i pol konvertibilnih maraka.

Stoga je amandman HRS-a, da se Veležu smanji donacija za 250 tisuća i isti iznos dodijeli Zrinjskom bio prijedlog kako bi oba kluba dobila podjednak iznos, odnosno, po milijun i 250 tisuća konvertibilnih maraka.

"Kako se paritet u Mostaru često gleda, ne vidimo razlog zašto to ne bi bilo slučaj i u nogometu", zaključili su.

Nakon glasanja u mostarskom Vijeću, HRS-ov amandman nije prihvaćen.

Podsjetimo, mostarski vijećnici u jednom paketu usvojili su odluke o davanju suglasnosti Gradonačelniku Grada Mostara za zaključenje Ugovora o zakupu stadiona sa FK Velež Mostar i o zakupu stadiona sa HŠK Zrinjski Mostar.

Prema ovoj odluci Kordić će tako biti ovlašten da zaključi Ugovor o zakupu stadiona sa Hrvatskim športskim klubom Zrinjski, a visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 2.000,00 KM) + PDV, dok će Ugovor o zakupu stadiona s  Fudbalskim klubom Velež iznositi 1.000,00 KM + PDV.

Kopirati
Drag cursor here to close