VIDEO

Vijećnik o novcu za stadione: Umanjiti Veležu, prebaciti Zrinjskom

Vijećnica Prve mostarske partije Adela Gosto odgovorila je kolegi vijećniku.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2023. u 13:46 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Iznos konta 615.000 Sadion Rođeni umanjiti za 250.000 KM i isti iznos prebaciti na konto 615.000 stadiona HŠK Zrinjski", amandman je na Proračun Grada Mostara koji je iznio vijećnik HRS-a Slavko Zovko.

Neplaćena kirija

Zovko je svoje izlaganje nastavio te kazao:

"Uzimajući u obzir da HŠK Zrinjski koristi gradski stadion Pod Bijelim brijegom kao svoj domaći teren i da su na tom istom stadionu potrebna ulaganja, a s tim da je to državni prvak već X godina, nekoliko godina i zaredom. Taj klub promovira grad, promovira ovu državu i naravno da nam treba biti u interesu da je stadion tog kluba adekvatan".

Vijećnica Prve mostarske partije Adela Gosto odgovorila je kolegi vijećniku.

"Ne znam koliko ste upoznati, ali HŠK Zrinsjki ima ugovor o kiriji od 15.000 KM koje nikada Gradu do sada nije isplatio tako da ima jako ogroman dug. To je jedna stvar, druga je da je to bio stadion FK Velež koji mu je oduzet pod okolnostima kakve su se dogodile", naglasila je Gosto.

Nakon što je kolega kazao kako je to gradski stadion te da iznosi neistine, Gosto je odgovorila: "Tko ga je koristio? Na koji način mu je oduzet?".

Zakupi gradskih stadiona

Podsjetimo, Odluke o zakupima gradskih stadiona u Mostaru trebale bi se naći pred Gradskim Vijećem grada Mostara na sjednici koja će se održati sljedećeg tjedna.

Kako Bljesak.info doznaje, Gradsko vijeće trebalo bi dati suglasnost gradonačelniku Mostara da zaključi ugovore o zakupu dva stadiona. Kordić će tako biti ovlašten da zaključi Ugovor o zakupu stadiona sa Hrvatskim športskim klubom Zrinjski, a visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 2.000,00 KM) + PDV, doznaje Bljesak.info.

Također, Kordić bi trebao zakljčiti u Ugovor o zakupu stadiona sa Fudbalskim klubom Velež. Visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 1.000,00 KM + PDV.

Kopirati
Drag cursor here to close