Plemićima mostarski derbi

Može i bez podrške navijača: Zrinjski protutnjao Veležovim stadionom

I drugi mostarski derbi pripao je aktualnom prvaku. Zrinjski je s 3:1 svladao Velež na stadionu Rođeni u Vrapčićima i tako nastavio stopostotan niz u ovoj godini.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2023. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branitelj naslova prvaka Bosne i Hercegovine demonstrirao je klasu i s 3:1 pobjedom u mostarskom derbiju otišao na ogromnih 12 bodova ispred Širokog Brijega.
 
 
I pod novim trenerom Krunoslavom Rendulićem Zrinjski nije posustao, štoviše ovo im je peta uzastopna pobjeda. Plemići su bili sigurni i protiv gradskog rivala, pa ih sada malo što može zaustaviti na putu do osmog naslova.
 
Foto: Bljesak.info / Susret Veleža i Zrinjskog
 
U drugom ovosezonskom mostarskom derbiju Zrinjski je slavio s 3:1 u lijepoj atmosferi popunjenih tribina, ali bez prisustva onih najvatrenijih navijača, Red Armyja i Ultrasa. 
 
Zrinjski je poveo u 19. minuti i to nakon velike pogreške u obrani domaćih. Mladi Tarik Šikalo praktično je predao loptu jednako mladom Silviju Ilinkoviću, a 20-godišnji veznjak šutira isprve i pogađa za vodstvo gostiju. 
 
Foto: Bljesak.info / Susret Veleža i Zrinjskog
 
No, vodstvo Zrinjskog trajalo je točno 10 minuta. Blaž Tino Lauš ubacio je s lijeve strane loptu u šesnaesterac, nije ju uspio izbaciti Hrvoje Barišić, pa je Nermin Haskić neometan pogodio za 1:1. 
 
U mostarskim derbijima rijetko sipaju golovi, ali do poluvremena je već bilo 2:1 za Zrinjski. Mario Ćuže je praktično u glavu pogodio Tomislava Kiša, a ovaj zabija svoj prvi gol u mostarskim derbijima.
 
Foto: Bljesak.info / Slavlje igrača Zrinjskog
 
U drugom dijelu Velež je pokušavao do izjednačenja, ali je u 63. minuti Zrinjski riješio pitanje pobjednika. Bila je to lijepa akcija koju je na dodavanje Kiša završio Antonio Ivančić. 
 
Foto: Bljesak.info / Susret Veleža i Zrinjskog
 
U 84. minuti Velež je imao odličnu priliku da smanji zaostatak, ali je Slobodan Jakovljević u posljednji čas presjekao loptu ispred Blagojevića.
 
Ovim su nadoknađene sve utakmice iz prvog dijela sezone, a i sada je jasno da će u treći krug Zrinjski s prvog mjesta i imat će relativno povoljniji raspored do kraja.
 
Kopirati
Drag cursor here to close