Mostarski proračun

Odbijen amandman; Veležu ostaju novci

Tijekom današnje rasprave o Proračunu Grada Mostara vijećnik Slavko Zovko predložio je da se iznos konta 615.000 Stadion Rođeni umanjiti za 250.000 KM i isti iznos prebaciti na konto 615.000 stadiona HŠK Zrinjski,
Sport / Nogomet | 21. 03. 2023. u 15:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HRS-ov amandama na Proračun Grada Mostara da se umanje sredstva predviđena za stadion Rođeni u korist Zrinjskog nije prihvaćen.

Naime, tijekom današnje rasprave o Proračunu Grada Mostara vijećnik Slavko Zovko predložio je da se iznos konta 615.000 Stadion Rođeni umanjiti za 250.000 KM i isti iznos prebaciti na konto 615.000 stadiona HŠK Zrinjski.

Svoj prijedlog Zovko je  obrazložio činjenicom da HŠK Zrinjski, koj je inače državni prvak već deset  godina, koristi gradski stadion Pod Bijelim brijegom kao svoj domaći teren i da su na tom istom stadionu potrebna ulaganja, jer ''ovaj klub promovira Grad i državu''.

Podsjetimo, Odluke o zakupima gradskih stadiona u Mostaru trebale bi se naći pred Gradskim Vijećem grada Mostara na sjednici koja će se održati sljedećeg tjedna. Kako Bljesak.info doznaje, Gradsko vijeće trebalo bi dati suglasnost gradonačelniku Mostara da zaključi ugovore o zakupu dva stadiona.

Kordić će tako biti ovlašten da zaključi Ugovor o zakupu stadiona sa Hrvatskim športskim klubom Zrinjski, a visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 2.000,00 KM) + PDV, doznaje Bljesak.info. Također, Kordić bi trebao zakljčiti u Ugovor o zakupu stadiona sa Fudbalskim klubom Velež. Visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 1.000,00 KM + PDV.

Inače, Mostarski gradski vijećnici na svojoj današnjoj sjednici razmatraju Proračun Grada Mostara za 2023. godinu, koji je planiran u ukupnom iznosu od oko 130 milijuna, od čega se 40 milijuna odnosi na kapitalne projekte.

Kopirati
Drag cursor here to close