Sve već problemi za Real Madrid

Za Alabu gotova sezona

Austrijanac se nakon jednog duela u 33. minuti susreta protiv Villarreala uhvatio za koljeno i sve je bilo jasno. Morao je napustiti igru.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lista ozljeđenih igrača Real Madrida je nakon posljednjeg prvenstvenog susreta proširena za jedno novi ime. Ono Davida Alabe, za kojeg je sezona završena. Austrijanac se nakon jednog duela u 33. minuti susreta protiv Villarreala uhvatio za koljeno i sve je bilo jasno. Morao je napustiti igru.

"Nakon obavljenih pregleda, našem igraču Davidu Alabi je dijagnosticirana ruptura prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena. On će tokom narednih dana biti podvrgnut operaciji", piše u saopćenju Real Madrida. Real od početka sezone ima velikih problema sa ozljedama.

Počelo je još na priprema kada je stradao mladi Arda Güler, zatim su redom otpadali Éder Militão, Thibaut Courtois, da stvar bude čudnija, Güler je otišao meniskus, dok su Militão i Courtois zaradili iste ozljede kao Alba. Da stvar bude gora po Real na posljednjoj utakmici protiv Villarreala Ferland Mendy se požalio na ozljedu, dok dvoboj preskočili Carvajal, Camavinga, Vinícius Júnior.

Kopirati
Drag cursor here to close