Komentirao Dinamo

Vučić o Mamiću: Kad netko napravi uspjeh, vi to morate poštovati

"Danas je Crvena zvezda ponovo ispred Dinama i vratilo se sve negdje na svoje mesto i onako kako i pripada", smatra Vučić.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Prva gdje je govorio i o sportskim temama, a dotaknuo se i Hrvatske, Dinama te Zdravka Mamića.

"Reprezentativni nogomet nam itekako zaostaje za hrvatskim nogometom. Košarka, naši klubovi su... Mislim da imamo dva kluba za Final Four. Za prvih pet u Europi", rekao je Aleksandar Vučić, čije riječi prenosi B92.

Nastavak dominacije

Najavio je nastavak dominacije srpske košarke u regiji, prenose Sportske novosti

"Hrvati imaju izuzetno talentirane košarkaše, posebno iz zapadne Hercegovine, i ova braća Ivišić i mnogi drugi, tu je rasadnik talenta iz Širokog Brijega, zapadnog Mostara, strahoviti talenti. To su mladi, visoki, vrijedni dječaci, izuzetno talentirani i oni imaju fantastičan rasadnik košarkaša, ali imaju mnogo lošiju školu od nas, mnogo manje ulaganja i lošiji su od nas. U košarci nikada nas neće stići, nikada, u narednih 20 godina", poručio je Vučić.

Srpski predsjednik smatra da je Crvena zvezda danas opet ispred zagrebačkog Dinama.

"U nogometu su se dogodile promjene na klupskoj razini. Dinamo je bio prvi, u bivšoj Jugoslaviji je Crvena zvezda bila apsolutno dominantna, Partizan je bio drugi. Zatim, naravno, Dinamo i Hajduk. Ali, poslije raspada Jugoslavije i poslije osvajanja titule prvaka Europe i titule prvaka svijeta, uz sve sankcije, sve drugo i uz, naravno, ne uvijek dobro rukovođenje, Crvena zvezda se raspadala. Partizan je bio nešto jači na domaćem nivou, ali je na tom regionalnom nivou bio mnogo, mnogo slabiji od Dinama. Dinamo je imao Zdravka Mamića, koji je, ne ulazim u to što rade hrvatski sudovi, hrvatska država s njim, to je njihova stvar, ali Zdravko Mamić je stvorio veliki Dinamo. I Zvezda i Partizan su izgledali mnogo slabiji od njih. Danas je Crvena zvezda ponovo ispred Dinama i vratilo se sve negdje na svoje mesto i onako kako i pripada", smatra Vučić.

Simpatizer

Nikad nije skrivao svoje simpatije prema Zvezdi.

"Ja, za razliku od našeg izbornika Stojkovića, koji je ovako široke duše i koji može da govori o Hajduku i Dinamu, ja uvijek mogu kazati da navijam za srpske klubove i ne odlučujem se između hrvatskih klubova. Ali on je zato svjetski gospodin i zato ga i zovu mister, a ne mene. Za mene postoje Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički, srpski klubovi. Zna se da navijam za Zvezdu i nije to nikakva tajna. Nikada se toga nisam stidio, već sam se s time ponosio. I s druge strane, kao što kažem, Zvezda je ponovno najuspješniji regionalni klub. Vjerujem da će se Partizan podići. Partizan sad vodi u prvenstvu, igra odlično. Želim im mnogo sreće i uspjeha".

Otkrio je i kako je izgledao njegov susret sa Zdravkom Mamićem.

"A što se Mamića tiče, ja sam ga dva puta sreo u prolazu. Nikada s njim nisam duže razgovarao. Ali znate, kad netko napravi uspjeh, i kad netko ima takvu energiju, vi to morate poštovati. Je li on ostavio takav Dinamo ili neko drugi? Bit će da je on. Dakle, možete misliti o njemu što hoćete. Hrvatski organi neka rade svoj posao. Njihova stvar, u to ne ulazim. Je li on napravio Dinamo, koji je bio vrlo uspješan? Na moju žalost, jest. Ja sam jedva čekao da prođe to vrijeme".

Novi susret

Vučić je najavio kako bi radio vidio novu utakmicu Crvene zvezde i Dinama.

"Izuzetno sam radostan što je Crvena zvezda ponovo regionalni lider u nogometu i znatno ispred hrvatske konkurencije. Pa nisam siguran da će oni moći igrati Ligu prvaka narednih godina, ali ako Zvezda ispadne u Europsku ligu. Ali sad ne igraju ni Europsku ligu, nego igraju ovu ligu bez briga, ali sljedeće godine je moguće. Možda u Europskoj ligi, kad Zvezda ispadne iz Lige prvaka. I pobijedila bi sad Zvezda. Kao što je Partizan izgubio, onda u Tuđmanovo vrijeme, nažalost, ne pamtim da sam se tako... Prije dvije godine sam ja govorio Terziću da je vrijeme za susret i da je vrijeme za pobjedu Zvezde. I nadam se toj utakmici. Za razliku od svih drugih koji bježe od te utakmice, ja se nadam toj utakmici. Fair-playu u sportskoj utakmici i naravno pobjedi našeg tima", zaključio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close