#MostarskiEuropski

Josip Sesar na pitanje Hajduk ili Dinamo odgovorio - Zrinjski Mostar!

Sport / Nogomet | 06. 10. 2023. u 12:15 Bljesak.info
Josip Sesar na pitanje Hajduk ili Dinamo odgovorio Zrinjski Mostar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Sesar, aktualni hrvatski izbornik, ovog ljeta odlučio je napustiti klupu financijski uzdrmane Cibone te prihvatiti novi izazov u ambicioznom hrvatskom prvoligašu – Dinamu.

U razgovoru za SN TV SPORT na upit voditelja tko će biti prvak Hajduk ili Dinamo odgovorio - Zrinjski Mostar. "To je to!", rekao je Sesar.

Nakon ugodne rasprave i smijeha dotakli su se i prve četvorke u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Od prvih dana kad je kao klinac napustio rodni Mostar o Josipu Sesaru pričalo se kao o talentu kakav se rijetko viđa. Pokojni trener Boško Božić – Pepsi jako rano, kao klincu od nekih 16 godina, mu je dao veliku priliku u seniorskoj košarci, a već od prvih dana vidjelo se kako 'Jordan iz Mostara', kako su ga neki zvali, odskače od većine igrača u svojoj generaciji.

Zbog Sesara i njegovih atraktivnih zakucavanja se u malenoj školskoj dvorani Trnsko često tražila ulaznica više, a lakoća kojom je zabijao koševe rijetko se viđala, prenosi tportal.

Bio je predodređen da zaigra u NBA ligi, da igra uz svog američkog vršnjaka Kobea Bryanta. Iako iza sebe ima dugu i uspješnu igračku karijeru činjenica jest kako je Josip Sesar jedinstven košarkaš jer nikada nije igrao za neki inozemni klub iako je bilo i milijunskih ponuda.

Cijelu karijeru proveo je igrajući u Hrvatskoj te jedan kratki dio u rodnoj Hercegovini, No, Sesar je poseban i po tome što je igrao za sva četiri 'velika hrvatska kluba', a to su Zagreb, Cibona, Split i Zadar.

No, poseban je i po tom što je na stolu imao milijunski ugovor najtrofejnijeg NBA kluba Boston Celticsa, koji su putem drafta 2000. godine (bio je 47. pick Seattle SuperSonicsa i zamijenjen je, op.a.) polagali prava na njega, ali nije ga uopće to zanimalo.

Ponavljao je kako nije bio spreman sjediti na klupi i čekati priliku te kako je u to vrijeme 'istinski uživao igrajući u Ciboni.'

Danas takvih primjera u Europi nema i po tome je Josip Sesar – jedinstven. Danas će rijetko koji europski igrač odbiti milijunski ugovor od NBA kluba i barem ispuniti 'dječački san.' Da na jednu sezonu zaigra u najjačoj ligi na svijetu.

Ubrzo nakon završetka igračke karijere Sesar se okrenuo trenerskom poslu, polagao je ispite i upijao znanje s raznih seminara. Krenuo je u mlađim uzrastima Cibone i već tada se vidjelo da je drukčiji trener od drugih jer je košarku gledao drugim očima.

 
Kopirati
Drag cursor here to close