Od 5. do 8. kolovoza

Više od stotinu djece na Dinamovom kampu u Tomislavgradu

Kako je planirano, Dinamov ljetni nogometni kamp u Tomislavgradu održavat će se od 5. do 8. kolovoza ove godine.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2021. u 10:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GNK Dinamo u suradnji s HNK Tomislav organizira početkom kolovoza u Tomislavgradu Dinamov ljetni nogometni kamp, a Dinamov povjerenik za Tomislavgrad Mate Tokić pozvao je svu zainteresiranu djecu da se prijave i okušaju svoju sreću na nogometnom terenu ili da samo dođu na druženje sa svojim vršnjacima.

Mate Tokić iz Tomislavgrada, član Dinamove Skupštine i povjerenik Dinama već 23 godine, a kojemu je to nakon obitelji, druga ljubav, ističe kako ovakav trening kamp predstavlja dugoročnu orijentaciju zagrebačkog kluba prema talentiranim igračima iz regije.

Kako je planirano, Dinamov ljetni nogometni kamp u Tomislavgradu održavat će se od 5. do 8. kolovoza ove godine.

Treninzi i utakmice će se održavati na terenima Hrvatskoga nogometnoga kluba "Tomislav" gdje su dva vrhunska terena s prirodnom i dva pomoćna terena s umjetnom travom.

Prijaviti se mogu sva djeca od 7 do 16 godina, bilo članovi klubova ili ne jer je, kaže Tokić, cilj druženje i zabava, ali i usaditi ljubav djeci prema sportu i nogometu, a naravno i prema Dinamu.

Video: Više od stotinu djece na Dinamovom kampu u Tomislavgradu

Kamp uz selektivne procese nudi i opću sportsku i nogometnu edukaciju, te igraonice, druženja i zabavu.

''Zamišljeno je da djeca kroz jutro imaju treninge, a popodne utakmice, a u planu su i edukacije za igrače, odnosno djecu koja će sudjelovati i njihove trenere'', objašnjava Tokić.

Po njegovim riječima, mladi nogometaši će tako prijavom u kamp, imati priliku trenirati uz stručne Dinamove trenere, sudjelovati, dokazati se i pokazati svoju kvalitetu i umijeće i tako dobiti priliku trenirati u Dinamu.

''Najbolje ocijenjeni igrači bit će pozvani na provjere u selektivni trening kamp Dinama u Zagreb krajem kolovoza, a svi selektirani igrači bit će uključeni u klupsku bazu podataka kako bi se kontinuirano pratio njihov razvoj kao igrača i sportaša '', kaže Tokić.

On se nada se da će epidemiološka situacija dopustiti da se planirano i održi te očekuje dobar odaziv mladih.

Po Tokićevim riječima, dosad se prijavilo više od stotinu djece, a plan je prihvatiti između 150 i 170 djece.

Dodaje kako su se prijavila djeca iz cijele BiH, susjedne Hrvatske, ali i dijaspore koja dolazi u Tomislavgrad na odmor.

Dinamo već godinama radi kampove po BiH, ali i u svijetu.

''Ovaj kamp je već tradicija u BiH i do sada su bili u Mostaru, Čitluku, Kupresu... ali planiramo da kamp bude dio sportske tradicije koji bi se u Tomislavgradu održavao u tjednu pred Veliku Gospu '', kaže Dinamov povjerenik za Tomislavgrad Mate Tokić.

Cijena boravka u kampu je 210 maraka, a uračunat je topli obrok i osvježenje te oprema u kojoj će djeca trenirati.

Ove godine, međutim, neće biti osiguranog smještaja za djecu i roditelje nego će se morati sami snaći za smještaj zbog epidemioloških mjera koje su još na snazi.

Kopirati
Drag cursor here to close