Euro 2020

Nova odluka UEFA-e: Bez alkohola ispred muslimanskih nogometaša i trenera

Osobama zaduženim za konferencije za medije UEFA je naredila da se ispred nogometaša i trenera muslimanske vjeroispovijesti ne stavljaju boce Heinekena.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2021. u 19:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karim Benzema je postigao dva pogotka na sinoćnjem meču protiv Portugala i zasluženo je ponio epitet najboljeg igrača meča.

Kao što je i uobičajeno prema protokolu, nogometaš koji dobije nagradu "Zvijezda meča" se obraća medijima na konferenciji za novinare nakon odigranog susreta, javlja Klix.

Te konferencije su ove godine došle u žižu zanimanja nakon poteza koji su napravili Cristiano Ronaldo, Paul Pogba i Manuel Locatelli koji su micali boce UEFA-inih sponzora Coca-Cole i Heinekena, a brojni nogometaši i treneri su se i zezali na njihov račun.

Da se neugodne situacije po nogometaše i sponzore ne bi događale, organizatori sada vode računa o tim konferencijama kako bi ostatak turnira prošao bez skandala.

Tako su sinoć na stolu ispred Benzeme bile samo dvije boc coca-Cole, dok Heinekena nije bilo.

Naime, osobama zaduženim za konferencije za medije UEFA je naredila da se ispred nogometaša i trenera muslimanske vjeroispovijesti ne stavljaju boce Heinekena.

Podsjetimo, Pogba je ranije sklonio bocu Heinekena ispred sebe iako je na njoj bilo naglašeno da ne sadrži alkohol, dok su Ronaldu i Locatelliju zasmetale boce Coca-Cole.

Kopirati
Drag cursor here to close