Konačni rasplet

Dan odluke za europske nogometne teškaše

Derbi skupine smrti dolazi u najgori tren za Ronalda i ekipu koja je u Münchenu primila šamar od Elfa, izgubivši 2:4. Da tragedija po njih bude veća u tom porazu postigli su i dva autogola...
Sport / Nogomet | 23. 06. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje po skupinama na Euru završava se večeras, nakon što se odigraju četiri  utakmice skupina E i F. Nešto prije 23 sata po srednje europskom vremenu bit će poznati i svi parovi osmine finala.

Posebno je zanimljiv rasplet u skupini E koja daje protivnika Hrvatskoj u osmini finala.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Slovačka - Španjolska (18:00)

Luis Enrique je frustriran zbog remija sa Šveđanima i Poljacima koje je upravo ova Slovačka dobila sa 1:2. Šveđani su dali samo jedan gol Slovacima koji su uistinu bili bez udarca u okvir gola, ali su zato loptu držali u svom posjedu.

U srazu sa Slovacima ništa lakše neće biti Morati, a naročito Morenu koji je promašio penal u utakmici sa Poljacima. Međutim, vrijeme je da Španjolci odigraju dobru utakmicu, a Slovaci mogu biti protivnik po mjeri za vraćanje samopouzdanja. Furija bi trebala upisati pobjedu na stadionu La Cartuja u Sevilli. Sudac je Kuipers iz Nizozemske.

Švedska - Poljska (18:00)

Mreža Šveđana se još uvijek nije tresla na ovom prvenstvu. Poljska je s druge strane u potpunosti podbacila na startu u porazu od Slovačke, ali se donekle iskupila remijem sa Španjolskom te će u posljednjem kolu ići na sve ili ništa, kako bi pronašli svoje mjesto među 16 najboljih timova kontinenta.

Poljacima treba pobjeda na Gazprom Areni u Sankt Peterburgu, a pravdu će dijeliti Oliver iz Engleske.

Foto: UEFA Nations League Twitter / Mbappe i Ronaldo - sudar mladosti i iskustva

Njemačka - Mađarska (21:00)

Die Mannschaft ponovo liči na sebe, na onu staru mašineriju koja funkcionira punih 90 minuta, koja je u drugom kolu demontirala Portugal sa 4:2. Samo su rijetki očekivali onako raspucanu ekipu Joachima Loewa, ali i to se dogodilo pa će Mađari vjerojatno u bunker kako bi iščupali bod, kao protiv Tricolora s kojima su odigrali za nevjerojatnih 1:1.

Nijemci danas očekuju sigurnu pobjedu na Allianz Areni u Münchenu. Sudac ove utakmice je Karasev iz Rusije.

Portugal - Francuska (21:00)

Derbi skupine smrti dolazi u najgori tren za Ronalda i ekipu koja je u Münchenu primila šamar od Elfa, izgubivši 2:4. Da tragedija po njih bude veća u tom porazu postigli su i dva autogola, pa će Benzema, Griezmann i Mbappe pokušati izvršiti sličan pritisak na igrače Portugala.

Ipak, reprezentacija koja brani naslov prvaka Europe je neosporno kvalitetna, unatoč rezultatu utakmice drugog kola. Obje reprezentacije imaju kvalitetu za upisati sva tri boda, a na Puskás Aréni bi trebao biti priređen pravi nogometni spektakl s mnoštvom zvijezda na travnjaku. Španjolac Antonio Mateu Lahoz, kao glavni sudac, ima dovoljno autoriteta da ovu utakmicu drži pod kontrolom.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close