Borba protiv rasizma

Vinicius Jr. bit će čelu FIFA-inog odbora za borbu protiv rasizma

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije u svibnju, što je bio deseti takav incident s njim kojeg je LaLiga prijavila tužiteljima ove sezone.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2023. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski nogometaš Vinicius Jr, igrač Real Madrida, vodit će poseban FIFA-in odbor za borbu protiv rasizma sastavljen od igrača koji će predložiti strože kazne za diskriminatorno ponašanje u nogometu, izjavio je u četvrtak predsjednik Gianni Infantino.

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije u svibnju, što je bio deseti takav incident s njim kojeg je LaLiga prijavila tužiteljima ove sezone, piše Hina.

"Neće više biti nogometa s rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je", rekao je Infantino u četvrtak nakon susreta s Viniciusom i brazilskom reprezentacijom, koja u subotu igra s Gvinejom u Barceloni u sklopu kampanje protiv rasizma koju vodi Brazilski nogometni savez (CBF).

"Tražio sam od Viniciusa da vodi ovu skupinu igrača koja će predstaviti strože kazne protiv rasizma koje će kasnije primijeniti sve nogometne vlasti u svijetu.Moramo čuti igrače i što im je potrebno za rad u sigurnijem okruženju. Vrlo smo ozbiljni u vezi s tim", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close