Ne zanima ga sedmica na dresu

Vinicius Jr. odbija uzeti broj velikih Realovih legendi

Nakon odlaska Ronalda jednu sezonu ga je nosio Mariano Diaz, koji se pokazao kao veliki promašaj, a onda i Hazard, za kojeg se vjerovalo da će postati još jedna u nizu legendarnih sedmica...
Sport / Nogomet | 31. 03. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: E. Hazard Tweets / Vinicius Jr. - uvijek za korak ispred Hazarda i Diaza

Bliži se kraj ugovora Edena Hazarda u Real Madridu, a time i kraj ere još jedne Realove sedmice, mnogi će reći i najlošije koju pamte jer Belgijac nije opravdao ni trunke očekivanja s kakvima je doveden iz Chelseaja.

To automatski znači kako će i njegov broj ostati bez svog vlasnika, a svi znamo da u Realu sedmica znači jako puno.

Legende s brojem 7 na leđima

Broj je to koji je od 1956. do 1959. nosio veliki Raymond Kopa, a takvu legendu zapravo su s istim brojem na leđima nadmašile još veće.

Četrnaest godina nosio ga je Amancio Amaro, nakon njega gotovo cijelo desetljeće Juanito, a onda je 1985. broj preuzeo Emilio Butragueno i nosio ga deset godina, postavši jedan od najvećih Realovih igrača u povijesti.

Što reći na Raula, koji ga je nakon Butraguena nosio punih 15 godina, te na kraju Cristiana Ronalda, čija je sedmica bila od 2010. do 2018. godine.

Nakon 60 godina - dva velika promašaja

Nakon odlaska Ronalda jednu sezonu ga je nosio Mariano Diaz, koji se pokazao kao veliki promašaj, a onda i Hazard, za kojeg se vjerovalo da će postati još jedna u nizu legendarnih sedmica, ali na kraju je ispalo potpuno suprotno.

Sad se traži novi kandidat, a nekom logikom broj je ponuđen Viniciusu Jr., nogometašu koji ima sve predispozicije da postane iduća velika legenda kluba.

No, kako javljaju španjolski mediji, on je taj broj odbio jer smatra da nosi veliku težinu, s kakvom se zasad nije spreman nositi. Odlučio je ostati na svom broju 20, s kojim je dosad napravio velike uspjehe, uključujući postizanje pobjedničkog pogotka u prošlosezonskom finalu Lige prvaka.

Tko će imati hrabrosti preuzeti sedmicu ili će ona na neki način prvi put ostati prazna, saznat će se vjerojatno ovoga ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close