Podrška

Ugašena svjetla na kipu Krista Iskupitelja u znak podrške Viniciusu Junioru

Naime, navijači domaće ekipe uputili su uvrede na rasnoj osnovi nogometašu Real Madrida Viniciusu Junioru, te je nastao pravi kaos na terenu.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2023. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski nogometaš Vinicius Junior, dobio je uvrede na rasnoj osnovi na utakmici, a sada je dobio podršku iz rodne zemlje.

U nedjelju, Real Madrid je poražen od Valencije na gostovanju u utakmici 35. kola Primere, a rezultat je bio 1:0.

Realu taj poraz nije značio ništa, ali rezultat nije ono o čemu se priča danima nakon utakmice, nego nešto ružnije, piše Sport.ba.

Rasizam

Naime, navijači domaće ekipe uputili su uvrede na rasnoj osnovi nogometašu Real Madrida Viniciusu Junioru, te je nastao pravi kaos na terenu.

U sudačkoj nadoknadi došlo je i do tučnjave igrača, a iako je i on bio udaran i nije inicirao tučnjavu, na kraju je samo Vinicius dobio crveni karton.

Nakon svega, čini se da je reprezentativac Brazila spreman i napustiti Real Madrid, ali i Španjolsku te sreću potražiti u nekoj drugoj ligi.

Podrška iz cijelog svijeta

Podrška Viniciusu stigla je sa svih krajeva svijeta, pa tako i iz Bosne i Hercegovine gdje je poruku podrške poslao nogometaš Sarajeva i njegov sunarodnjak Renan Oliveira.

I u Brazilu su odlučili podržati Viniciusa, a u znak podrške na sat vremena su ugašena svjetla na kipu Krista Iskupitelja, jednom od sedam svjetskih čuda.

Rio de Janeiro je i mjesto podrijetla Viniciusa Juniora. On je rođen u Sao Goncalu, tridesetak kilometara udaljenom od kipa.

Kopirati
Drag cursor here to close