Brazilac nije izdržao

VIDEO I Vinicius: Rasizam je normalan u La Ligi

"Rasizam je normalan u La Ligi. Konkurencija misli da je to normalno, savez također, a protivnici to potiču. Žao mi je. Liga koja je nekad pripadala Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima", napisao je Vinicius.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2023. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vruće je i burno sinoć bilo na Mestalli. Real je izgubio 1:0, utakmica je imala nadoknadu od skoro 17 minuta i ostat će zapamćena po nesvakidašnjem incidentu u drugom poluvremenu koji je iz takta potpuno izbacio 22-godišnjeg Viníciusa Júniora.

Brazilac se u napadu sjurio po lijevoj strani i kada se spremao za centaršut u terenu se našla druga lopta koju je prema njemu šutirao Eray Cömert. Švicarac je za taj potez, kažnjen žutim kartonom.
Nakon toga su uslijedile vrlo neugodne scene. Navijači domaće momčadi obasuli su Viníciusa različitim predmetima, od upaljača do čaša, ali i rasističkim uvredama, a on je sucu prstom pokazivao odakle su stigle uvrede, što je samo pojačalo žestinu provokacija s tribina.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade, koja je obilovala novim tenzijama na rubu tučnjave, a kamera je zabilježila čak i pokušaje gušenja, Vinícius je potpuno izgubio živce. Nakon naguravanja s Tonijem Latom dobio je izravni crveni karton

Video: Vinicius u sukobu s publikom 

Nakon utakmice bilo je burno na presicama, dok je upravo Vinícius putem Twitter profila poslao je emotivnu poruku.

"Nije to bio ni prvi, ni drugi, ni treći put. Rasizam je normalan u La Ligi. Konkurencija misli da je to normalno, savez također, a protivnici to potiču. Žao mi je. Liga koja je nekad pripadala Ronaldinhu, Ronaldu, Cristianu i Messiju, danas pripada rasistima. Lijepa nacija koja me primila, koju volim, ali koja je pristala u svijet izvoziti imidž rasističke zemlje. Žao mi je Španjolaca koji se ne slažu, ali danas je u Brazilu ova zemlja poznata kao zemlja rasista. I nažalost, sve što se događa svaki tjedan, nešto je protiv čega se ne mogu braniti. Jak sam i ići ću do kraja protiv rasista", napisao je Vinicius.

Kopirati
Drag cursor here to close