Zavirite u svlačionicu

VIDEO | Messi kakvog nismo vidjeli: Kapetan i vođa

Na Netflixu će uskoro izaći dokumentarac o tom slavnom trenutku argentinske nogometne povijesti, a u kadrovima iz dokumentarca nogometna javnost konačno je mogla vidjeti Messija kakvog ne viđa često, a to je Messi kapetan i vođa.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2022. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski čarobnjak Lionel Messi, sigurno je već sad, jednom kad završi karijeru zauvijek će ostati u nogometnoj povijesti kao jedan od najvećih, no pojedini mu zamjeraju da za razliku od Ronalda nije pravi vođa, piše Gol.hr

Nije dovoljno komunikativan, nema osobnost i karizmu, kao individualac je čudesan, ali nije momčadski igrač, pretih je, premiran i prepovučen da bi motivirao igrače, samo su neki od komentara kojima ga zasipaju hejteri, no sad je objavljena snimka koja ga prikazuje u potpuno drugačijem svjetlu.

Drugo lice 

Pričali su puno glasnije prije nego je osvojio nešto veliko s reprezentacijom Argentine, ali snimka njegovog motivacijskog govora uoči finala Cope Americe zorno prikazuje koliko je njegov govor značio suigračima uoči finalne utakmice u domu mrskog rivala Brazila.

Gauči su 2021. godine poslije gotovo tri desetljeća konačno donijeli kući Copu, a Messi konačno skinuo bauk svoje generacije i priuštio sunarodnjacima ono što im je nekoć donosio Maradona, a to su međunarodni trofeji.

Na Netflixu će uskoro izaći dokumentarac o tom slavnom trenutku argentinske nogometne povijesti, a u kadrovima iz dokumentarca nogometna javnost konačno je mogla vidjeti Messija kakvog ne viđa često, a to je Messi kapetan i vođa.

Uoči utakmice okupio je suigrače u svlačionici i započeo:

"Svi znamo tko smo mi i ne želim puno pametovati. Želim vam reći hvala na ovih 45 dana, okupila se spektakularna grupa ljudi, bilo nam je jako zabavno, nismo se žalili na hranu, hotele, uvjete, bilo što. Nismo vidjeli naše obitelji više od mjesec dana, Dibu je postao otac nije ni vidio kćer baš kao Chino. Samo smo korak od ovog trofeja."

Ovacije svlačionice

"Osvojit ćemo ga za obitelji, prijatelje, ljude koji su nas uvijek podržavali. Imali smo cilj i korak smo od njega. Znate što? Ovaj se turnir trebao igrati u Argentini, sam Bog ga je donio ovdje jer je želio da podignemo trofej na Maracani, da svima bude ljepše. Izađimo mirni i sigurni da ćemo ga donijeti kući", izgovorio je Messi i dobio ovacije svlačionice.

Ostalo je povijest, Argentina je u finalu pobijedila Brazil 1:0, Messi nije zabio gol na travnjaku jer se službeno u strijelce upisao Di Maria, međutim njegov govor je na Argentince djelovao kao gol prednosti prije nego li su uopće stupili na travnjak. A kažu da nije kapetan i vođa…

Kopirati
Drag cursor here to close