Čekaju na kiks Cityja

VIDEO I Arsenal teškom mukom izborio pobjedu protiv Tottenhama

Trenutno su igrači Mikela Artete na prvom mjestu s 80 bodova, četiri više od Manchester Cityja, koji ima i dvije utakmice manje.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2024. u 17:41 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal uvjerljivo grabi prema tituli prvaka. Topnici su u derbiju sjevernog Londona teže od očekivanog svladali Tottenham i otišli na četiri boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Ono što predstavlja problem za Arsenal je to da moraju čekati na kiks Građana koji imaju dvije utakmice manje i s eventualnim pobjedama dolaze na prvo mjesto i odlučuju o prvaku.

Arsenal razbio Spurse u derbiju sjevernog Londona

Momčad Arsenala slavila je na gostovanju kod Tottenhama u iznimno važnoj utakmici za obje ekipe. Završilo je 2:3, a strijelci za domaće bili su Romero i Son, dok su za goste pogodili Hojbjerg (a.g.), Saka i Havertz

Mnogi su engleski mediji ovu utakmicu najavili kao najvećim derbijem sjevernog Londona u posljednja dva desetljeća, što zbog Arsenalove borbe za prvaka, a s druge strane borbe Spursa za mjesto među prva četiri kluba lige.

Spursi su u prvom dijelu praktički imali sve na svojoj strani, ali izostalo je ono najbitnije, golovi. Tu su se igrači Mikela Artete pokazali kao iskusna momčad i na odmor otišli s tri gola prednosti.

Arsenal uz pomoć Hojbjerga dolazi do vodstva

Nakon što su domaći ušli s više energije i želje u utakmicu, presjekao ih je gol u 13. minuti, koji je naknadno poništen. Pogodio je Havertz na dodavanje Odegaarda, ali se VAR provjerom utvrdilo da je asistent pogotka bio u zaleđu prilikom dodavanja.

No, to je samo pokrenulo Arsenal da krene žustrije naprijed. U 15. minuti stigli su do pogotka. Saka je ubacio iz kornera, a Hojbjerg je nesretno glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Domaćin poravnava, ali se opet javlja VAR

Spursi su odlučili uzvratiti pa je samo par minuta kasnije Romero zatresao vratnicu, a polovicom prvog dijela van de Ven pogađa za izjednačenje. Stadion je eruptirao, ali onda se opet pojavio VAR. Sucu Oliveru dojavljeno je da je strijelac pogotka bio u minimalnom zaleđu, a Artetinim trupama to je dalo dodatni naboj za pritisak.

Tako su do drugog pogotka došli u 27. minuti. Maddison i Kuluševski su pali u kaznenom prostoru gostiju, Oliver je pokazao da se igra dalje, a onda je Havertz fenomenalnim dodavanjem pronašao Saku koji pogađa za dvostruko vodstvo.

Saka igrač utakmice

Ovom je partijom Bukayo Saka pokazao da je igrač za velike utakmice. U posljednjih šest utakmica prvenstva engleski je krilni igrač brojao tek po jedan pogodak i asistenciju, a danas je u iznimno važnoj utakmici za Arsenal već nakon pola sata izjednačio taj učinak.

Ove sezone izravno je sudjelovao u 33 pogotka svoje ekipe, postigavši 19 pogodaka uz 14 asistencija.

Spurse je nastavila pratiti nesreća pa je tako Werner u 31. minuti napustio utakmicu zbog ozljede, a zamijenio ga je Johnson, a onda je Arsenal došao i do trećeg gola.

Rice je ubacio iz kornera u 38. minuti, a na prvoj vratnici najviše je skočio Kai Havertz i postigao svoj 12. pogodak u prvenstvu.

Spursi dolaze do prvog pogotka

Saka je na početku drugog dijela mogao doći do svog drugog pogotka, ali Vicario sjajnom reakcijom spašava četvrti pogodak u vlastitoj mreži.

S druge strane, Raya je pogriješio, a Romero pogodio u 64. minuti za 1:3. Ovim je pogotkom prekinuo sjajni niz Arsenala, koji u domaćem prvenstvu na gostovanjima nije primio pogodak preko 600 minuta prije realizacije argentinskog braniča.

Neizvjesna završnica

Spursi dovode utakmicu u neizvjesnost u 85. minuti utakmice. Rice je neoprezno startao na Daviesa, a Oliver je nakon reakcije VAR-a ponovno pogledao situaciju i pokazao na bijelu točku.Son je pristupio izvođenju jedanaesterca i mirno pogodio za 2:3.

Do kraja su gosti strepili, a Spursi napadali svim raspoloživim snagama. Ipak, Topnici su uspjeli odbiti sve napade domaćih i tako upisali 4. pobjedu u posljednjih 6 međusobnih susreta u prvenstvu

Video: Tottenham - Arsenal 

Trenutno su igrači Mikela Artete na prvom mjestu s 80 bodova, četiri više od Manchester Cityja, koji ima i dvije utakmice manje.

U drugoj utakmici dana Bournemouth je na svom Vitalityju slavio protiv Brightona s 3:0. Domaće je u 13. minuti nakon sjajnog udarca glavom u vodstvo doveo Marcos Senesi, na 2:0 je povisio turski napadač Enes Unal, a pitanje pobjednika je riješio Justin Kluivert u 87. minuti utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close