Chelsea kiksao protiv Burnleya

VIDEO I Tottenham preokretom do pobjede, fantastične škarice Muniza

To je Premiership. To je nogomet na Otoku. Pogledajte samo utakmice koje su odigrane danas. I preokrete koju su se dešavali. Nevjerojatno.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2024. u 18:41 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Newcastle i West Ham su nas uveli u sjajno i uzbudljivo 30. kolo Ispostavila se točnim ona da se "po jutru dan poznaje“. Nakon efikasnog uvodnog susreta, ništa manje nisu nisu bile efikasne i ostale utakmice iz termina od 16 sati. 

Puno preokreta, maestralnih pogodaka i kikseva pojedinih ekipa obilježile su ovo popodne na Otoku.

Tottenham preokretom do pobjede, Bournemouth slavio protiv Evertona

Tottenham je na svom stadionu slavio protiv Lutona rezultatom 2:1 nakon preokreta. Prvo je Chong doveo goste u vodstvo, u 3. minuti utakmice, da bi Spursi u drugom poluvremenu zahvaljujući autogolu Kaborea i pogotku Sona stigli do preokreta. Iako oslabljeni za čak deset igrača, ekipa Lutona pružila je kvalitetan otpor danas favoriziranim "Pijetlovima".

Chong dovodi goste u rano vodstvo

Gosti iz Lutona šokiraju domaćine odmah na početku utakmice, u trećoj minuti. Iako su došli bez čak 10 ozlijeđenih igrača, prvi su došli do pogotka. Townsend je pretrčao neometano nekih 40-ak metara i dodao za Barkleya, a nekadašnji igrač Chelsea na drugoj strani pronalazi Chonga koji sjajno pogađa u mrežu uz pomoć vratnice i dovodi Luton u vodstvo.

Spursi su se pokušali oporaviti od šoka do poluvremena, ali im je falilo malo sreće.

Kuluševski u 15. minuti pronalazi Wernera, a Nijemac se sjajnim driblingom oslobađa Kaborea, no udarac slabijom lijevom nogom prolazi malo pored gola.

Potom Son u 20. minuti dolazi u sjajnu priliku. Nakon oduzete lopte Spursa, njihov kapetan se nalazi u sjajnoj situaciji, prolazi pored golmana, ali njegov udarac samo trese obje vratnice. Werner je naletio na odbitak, no bilo je blokirano od strane gostujućih igrača, da bi lopta došla do Sarra čiji šut Mengi požrtvovno čisti s gol crte. Tako se na odmor otišlo s vodstvom gostiju.

Preokret Spursa u režiji Kaborea i Sona

Domaći vraćaju stvari na početak u 50. minuti. Johnson je odigrao dupli pas s Maddisonom, poslao prizemni centaršut na drugu stativu, a Kabore nespretnom reakcijom pogađa u vlastitu mrežu.

Londonski tim do potpunog preokreta dolazi u 86. minuti, a strijelac je Son. Luton je imao korner, a Son je pokrenuo kontru. Dodao je loptu do Wernera, njegov ubačaj dolazi do Brennana Johnsona, a ovaj ostavlja povratnu loptu za Sona koji uz malo sreće pogađa za preokret

Video: Tottenham - Luton 

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Tottenham je ovom pobjedom oprao gorak okus sramnog poraza u prošlom kolu od momčadi Fulhama, kada su stradali s 3:0. Sljedeće kolo Spursi idu na gostovanje kod West Hama, a Luton će svoju borbu za opstanak nastaviti utakmicom protiv Arsenala na Emiratesu.

Bournemouth upisao još jednu pobjedu

Igrači Bournemoutha su na svom Vitalityju dočekali ekipu Evertona. Slavili su domaći 2:1, a strijelci su bili Solanke za domaće, Beto za goste, a konačnih 2:1 za Bournemouth postavio je igrač Evertona, legenda kluba Seamus Coleman autogolom u samoj završnici utakmice.

Mreže su u prvom poluvremenu mirovale, ali smo zato gledali uzbudljiv nastavak utakmice. Domaće je u 64. minuti u vodstvo doveo Dominic Solanke. Lloyd Kelly, koji je ušao samo koju minutu ranije, uputio je sjajan centaršut u kazneni prostor, gdje najbolje reagira popularni Dom i udarcem glavom savladava Jordana Pickforda.

Kada se činilo da će utakmica završiti minimalnom pobjedom domaćih, Beto se pobrinuo da nam donese uzbudljivu završnicu. Napadač Evertona ušao je u igru u 79. minuti, a već u 87. pogađa za izjednačenje.

Konačnih 2:1 za domaće postavio je bek protivničke ekipe, legenda kluba Seamus Coleman. On je pokušao presjeći centaršut, ali je nes(p)retnom reakcijom pogodio vlastitu mrežu.

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda u prvenstvu za Bournemouth, a svoj će niz pokušati nastaviti u sljedećem kolo na svom stadionu protiv Crystal Palacea. Everton je u ozbiljnoj krizi, samo su tri boda iznad zone ispadanja, a sljedeće kolo idu na gostovanje kod Newcastlea.

Chelseaju ni igrač više nije bio dovoljan protiv Burnleya

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu ugostio jednu od najgorih ekipa lige, momčad Burnleya. Utakmica je završila neriješeno 2:2, a dva pogotka Palmera i igrač više nisu bili dovoljni da ekipa Mauricia Pochettina dođe do pobjede. Burnley je zahvaljujući golovima Cullena i O'Sheae stigao do boda te su nakon pobjede protiv Brentforda u prošlom kolu i remija s West Hamom u utakmici prije nastavili niz pozitivnih rezultata u Premiershipu.

Sijeva na sve strane

Krenulo je vatreno s obje strane. Prvu priliku na utakmici imaju gosti preko Bruun Larsena, no napadač gostiju ne realizira svoju šansu. Odmah nakon toga Enzo Fernandez prijeti na drugoj strani, ali njegov udarac sjajnom reakcijom zaustavlja Murić.

Video: Chelsea - Burnley 

Burnley ponovno pokušava preko Odoberta u 15. minuti, ali siguran je Petrović, dok na drugoj strani Murić sprječava pokušaj Jacksona.

„Bluesi“ do pogotka dolaze u 21. minuti, kada na centaršut Mudryka sjajno reagira Disasi, ali pregledom VAR-a utvrđeno je diskutabilno igranje rukom strijelca pogotka pa je semafor ipak i dalje pokazivao 0:0.

Panenka Palmera

No, Chelsea do poluvremena uspijeva postići pogodak. Assignon je napravio u 41. minuti prekršaj koji je bio dovoljan za jedanaesterac, a obrambeni igrač gostiju uspio je uz prekršaj zaraditi i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Na bijelu točku loptu je postavio Cole Palmer te popularnom panenkom matirao vratara gostiju i doveo Chelsea u vodstvo. Palmer je ovim pogotkom postao najmlađi igrač u povijesti Chelsea koji je u jednoj sezoni Premier lige imao 20 kombiniranih golova i asistencija.

Gosti se iznenađujuće na početku drugog dijela vraćaju u igru, sa igračem manje. Nakon sjajnog duplog pasa Cullena i Brownhilla, irski veznjak sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca pogađa za izjednačenje u 47. minuti.

Palmer ponovno precizan, ali rezultat postavlja O'Shea

Domaći se ponovno vraćaju u vodstvo u 78', a junak je tko drugi, nego Cole Palmer. Mladi Englez je na sjajno dodavanje Sterlinga izbio sam pred vratara i sjajnim udarcem pogodio za vodstvo Bluesa. Bio je ovo 13. pogodak Palmera u prvenstvu ove sezone.

Burnley se ponovno vraća u utakmicu u 81. minuti. Cullen je ubacio iz kornera, a O'Shea sjajnim udarcem glavom neometan na skoku pogađa za 2:2.

Gosti su mogli doći do potpunog preokreta u 89. minuti, ali udarac glavom Jaya Rodrigueza nakon kornera odsjeda samo na gredi vratara Petrovića.

Ovo je sigurno razočaravajući rezultat za domaće igrače, a svojim će se navijačima pokušati iskupiti u sljedećem kolu kada na svom stadionu igraju derbi s Manchester Unitedom. Burnley će pozitivan niz pokušati nastaviti protiv Wolvesa na svom Turf Mooru.

Forrest i Palace podijelili bodove, Sheffieldu ni tri gola nisu bila dovoljna za pobjedu protiv Fulhama

Nottingham Forest je na svom City Groundu ugostio ekipu Crystal Palacea. Završeno je 1:1, a strijelci su bili Mateta za goste te Wood za domaće.

Prvi su do gola došli gosti. Mateta je primio loptu od Ezea i sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio rašlje vratara Selsa. Bio je ovo drugi pogodak u posljednje dvije utakmice za 26-godišnjeg francuskog napadača.

Konačan rezultat postavio je Chris Wood u 61. minuti u svom stilu. Skočio je na odličan centaršut Gibbs-Whitea i glavom matirao Hendersona.

Do kraja su gosti mogli uzeti puni plijen, ali udarac Daniela Munoza je završio na desnoj vratnici.

Sljedeće kolo Forest ostaje na svom stadionu, a u goste im dolazi ekipa Fulhama, dok će Palace ići na Vitality, gdje ih čeka raspoložena ekipa Bournemoutha.

Sheffieldu pobjeda izmakla zahvaljujući maestralnom pogotku Muniza

Utakmica Sheffielda i Fulhama ponudila je prava uzbuđenja. U konačnici je bilo 3:3, a Sheffield je dva puta vodio i nije uspio privesti utakmicu kraju. Dvostruki strijelac za domaće bio je Brereton Diaz, a jednom je pogodio McBurnie. Za goste, precizni su bili Palhinha, De Cordova-Reid i Rodrigo Muniz, koji je postavio konačan rezultat.

Nakon prvog poluvremena bez golova i dominacije Fulhama, mijenja se krvna slika Sheffielda u nastavku.

Tri gola Sheffielda u 12 minuta

Brereton Diaz dovodi domaćine u vodstvo u 58. minuti. Samo je četiri minute trajalo veselje domaćih, kada Palhinha sjajno skače na centaršut Andreasa Pereire i glavom pogađa za izjednačenje.

Oliver McBurnie vraća Sheffieldu vodstvo u 68. minuti, a za 3:1 pogađa Brereton Diaz u 70' nakon što je sjajno ispratio centaršut Gustava Hamera.

Kada se činilo da je sve gotovo i da će fenjeraši nakon dugo vremena upisati pobjedu u Premiershipu, još od 10. veljače i pobjede protiv Lutona, gosti su razmišljali drugačije.

Prvo je McBurnie doveo Sheffield u vodstvo 4:1 u 82. minuti, ali pregledom VAR snimke utvrđeno je zaleđe.

Povratak Fulhama

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane reklo bi se. Fulham se u potpunosti vraća u utakmicu nakon poništenog četvrtog gola za domaće.

Prvo je u 86. minuti De Cordova-Reid nakon dodavanja Cairneya sjajno prošao kroz obranu i matirao Grbića, da bi u 93. minuti Rodrigo Muniz senzacionalnim škaricama pogodio za konačnih 3:3

Video: Sheffield - Fulham 

Sheffield će sljedeće kolo na gostovanje kod Liverpoola, a Fulham ide na City Ground kod Nottingham Foresta.

Kopirati
Drag cursor here to close