Liga prvaka

City priželjkuje lanjski rasplet, Arsenal želi titulu

Večeras ćemo doznati tko će se pridružiti Borussiji Dortmund i Paris Saint-Germainu u polufinalu Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2024. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 21 sat aktualni europski prvak Manchester City nakon 3:3 u Madridu u prvom susretu četvrtfinala, dočekuje madridski Real, rekordera ovog natjecanja sa čak 14 titula najuspješnije momčadi Starog kontinenta.

U sjajnoj prvoj utakmici punoj preokreta u Madridu postignuto je čak šest pogodaka, a na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 3-3.

Manchester City i Real Madrid i lani su igrali u polufinalu Lige prvaka. Prvi susret u Madridu također je završio remijem (1:1), a onda su na svom terenu u uzvratu Građani deklasirali Madriđane sa čak 4:0 te potom u finalu preko Intera stigli do prve titule.

Momčad Pepa Guardiole priželjkuje sličan scenarij i večeras, no Kraljevski klub nikako ne smije podcijeniti.

"Moramo osjećati pritisak, jer ako se samo fokusiramo na prošlogodišnju titulu, nećemo imati onaj dodatni poticaj koji je itekako potreban. U ovakvim utakmicama morate biti 'gladni', a treba nam i pomoć naših navijača.

Igrao sam puno puta protiv Reala kao igrač i uvijek sam ih poštovao, ali ih se ne bojim. Svoju momčad želim vidjeti u najboljem mogućem izdanju, a ako pobijedi Real, kao što se već mnogo puta dogodilo, čestitat ćemo im i poželjeti sve najbolje u budućnosti", rekao je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Utakmice protiv Cityja uvijek su bile spektakularne, a takva će biti i ova. Prošla utakmica je bila tijesna, sada se može svašta dogoditi. Naš je plan odigrati kvalitetno u svim segmentima, a to znači dobro se braniti i napadati", poručio je strateg Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti. 

U drugom susretu Bayern će u Münchenu ugostiti Arsenal nakon što je prvi dvoboj u Londonu završio 2:2.

"Moramo dati sve od sebe, potrebna nam je ista strast i taktička disciplina kao u prvoj utakmici. Želimo pobjedu i jako nam je važno da nas navijači dođu podržati, potreban nam je taj dodatni poticaj za pobjedu protiv Arsenala", rekao je trener Bayerna Thomas Tuchel.

"Sve što smo radili posljednjih deset mjeseci bilo je podređeno ovom cilju, polufinalu Lige prvaka. Sada imamo priliku to i ostvariti. Možemo pobijediti, ali možemo i izgubiti. Kako god završilo, ovo je bilo nevjerojatno putovanje. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo osvojiti titulu", poručio je strateg Topnika Mikel Arteta, prenosi HRT. 

Kopirati
Drag cursor here to close