Na utakmici Port Vale - Portsmouth

VIDEO I U Engleskoj navijač ganjao suca po terenu

Odluka suca Craiga Hicksa je podigla dosta prašine, domaći navijači su teško prihvatili njegovu odluku. Posebno jedan koji je bio spreman da se obračuna s Hicksom.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme Milana Mandarića gledali smo ih u Premiershipu. Posljednjih godina uglavnom pokušavaju da se probiju barem do Championshipa - za naše pojmove druge lige. Ove godine su jako blizu, jer je Portsmouth trenutačno vodeća ekipa Division One. Za razliku od njih Port Vale je tri boda udaljen od opasne zone. U posljednjem prvenstvenom duelu Port Vale je ugostio Portsmouth koji je svladao domaćine pogotkom Colbyja Bishopa iz jedanaesterca u 88. minuti.

Video: Port Vale - Portsmouth

Odluka suca Craiga Hicksa je podigla dosta prašine, domaći navijači su teško prihvatili njegovu odluku. Posebno jedan koji je bio spreman da se obračuna s Hicksom. Ljutiti navijač je ušao u teren u želji da se obračuna sa sucem, koji je vidjevši što se događa krenuo prema svlačionici. Osoblje oba kluba te treneri Andy Crosby i David Dunn, ljudi iz osiguranja su reagirali i do kontakta navijača i suca ipak nije došlo

Video: Port Vale - Portsmouth

O incidentu se oglasio i Port Vale na svojim mrežama:

Nogometni klub Port Vale osuđuje postupke osobe koja je ušla na teren tijekom današnje utakmice protiv Portsmoutha. Radit ćemo s nadležnim tijelima kako bismo osigurali da se s pojedincem postupa s pristupom nulte tolerancije. Podsjećamo sve navijače da je ulazak na teren kazneno djelo."

Nakon incidenta oglasilo se i vodstvo League One:

"Užasnuti smo incidentom u današnjoj utakmici Lige 1 između Port Valea i Portsmoutha u kojem je sudac Craig Hicks otjeran s terena i osuđujemo bezumne postupke uključene osobe. Službene osobe na utakmici nikada se ne bi trebale osjećati ugroženima za svoju sigurnost kada igraju ključnu ulogu u organiziranju utakmica u našim natjecanjima. Pružit ćemo našu punu potporu Craigu i njegovom timu s Port Valeom i relevantnim vlastima dok nastoje privesti ovu osobu pravdi", piše na X profilu lige.

Kopirati
Drag cursor here to close