Sjajan gol Fofane

VIDEO I Spursi protutnjali Villa Parkom, igrač Burnleya postigao gol kola

Pred početak utakmice održana je minuta šutnje za nedavno preminulog Chrisa Nicholla koji je preminuo u 77. godini života. Nekadašnji igrač Aston Ville zabilježio je preko 200 utakmica za klub iz Birminghama u razdoblju 1972.-1977. godine.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2024. u 19:24 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je nastavljeno 28. kolo engleske Premier lige. Imali smo mnogo toga za vidjeti. Tottenham je nanio jedan od najtežih poraza Aston Villi ove sezone, dok smo u trileru West Hama i Burnleya svjedočili pogotku kola u režiji gostujućeg napadača Fofane

Spursi nanijeli jedan od najtežih poraza Aston Villi ove sezone

Aston Villa je na domaćem terenu teško poražena od Tottenhama s 0:4. Svim golovima svjedočili smo u drugom poluvremenu, a precizni su bili Maddison, Johnson, Son i Werner. Bio je ovo jedan od najtežih poraza Aston Ville ove sezone, još od prvog kola kada su na gostovanju protiv Newcastlea „stradali“ s 5:1 porazom.

Pred početak utakmice održana je minuta šutnje za nedavno preminulog Chrisa Nicholla koji je preminuo u 77. godini života. Nekadašnji igrač Aston Ville zabilježio je preko 200 utakmica za klub iz Birminghama u razdoblju 1972.-1977. godine.

Prvo poluvrijeme gledali smo popodnevnu uspavanku, bez izrazitih prilika. Spursi su posjedom pokušavali doći do šanse, što im nije polazilo za nogom, dok je Cristian Romero odlično čuvao prvog topnika domaćeg kluba, Olliea Watkinsa.

U dva su navrata domaći tražili jedanaesterac, ali Chris Kavanagh se nije oglašavao.

Drugi dio počeo je loše za gostujuću momčad. Već su u 48. minuti bili primorani mijenjati. Ozlijedio se nizozemski stoper Micky van de Ven kojega je zamijenio rumunjski stoper Radu Dragusin koji je pristigao u londonski klub iz Genoe za 30 milijuna eura.

Video: Aston Villa - Tottenham 

Tottenham dolazi u vodstvo u 50. minuti. Sarr je centrirao, a u petercu se najbolje snalazi James Maddison koji prvu veću priliku Spursa pretvara u vodstvo. Na drugi pogodak čekalo se samo tri minute. Brennan Johnson je pogodio. Pogriješio je Konsa u iznošenju lopte, Son je dao za mladog Johnsona koji sjajno koristi svoju priliku u odsustvu Richarlisona.

Crveni karton koji je prelomio utakmicu

Sve nade Aston Ville o mogućem povratku potonule su u 65. minuti kada Kavanagh pokazuje izravni crveni karton za veznjaka domaćih, Johna McGinna. On je nesportskim i grubim startom nad bekom Spursa Udogiem pogazio svoje riječi prije utakmice. Naime, škotski veznjak je prije početka ove utakmice izjavio kako je ovo jedna od najbitnijih utakmica u novijoj povijesti kluba iz Birminghama te da su igrači toga svjesni i spremni za dvoboj. Njegov start je pokazao drugačije.

Son za povijest

Do kraja su pala još dva pogotka, oba u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. Prvo je Son pogodio u 91. minuti na dodavanje Kuluševskog i tako postigao svoj 159. pogodak za londonski klub i tako ušao u top 5 strijelaca u povijesti Tottenhama. Konačnih 0:4 postavio je Timo Werner u 94. minuti na dodavanje Sona, koji je na pogodak dodao i dvije asistencije.

Spursi su se ovom pobjedom dodatno učvrstili na 5. mjestu s 53 boda, uz dva manje od četvrte Aston Ville. Momčad Angea Postecogloua ima utakmicu manje od momčadi iz Birminghama te se eventualnom pobjedom u toj zaostaloj utakmici može vratiti u top 4.

Triler West Hama i Burnleya završio podjelom bodova

Sjajnu smo utakmicu imali priliku gledati u Londonu u susretu West Hama i Burnleya. Gosti su po uzoru na svoje "susjede" na ljestvici, momčad Sheffielda uspjeli prokockati prednost od dva gola viška. Takvu je istu stvar napravio Sheffield na jučerašnjem gostovanju protiv Bournemoutha. Završilo je 2:2.

Strijelci koji su goste doveli do 0:2 bili su Fofana, a autogol je postigao Mavropanos, dok su bod za domaću ekipu izborili Paqueta i Ings.

Gol kola u režiji napadača Burnleya

Prvi pogodak je viđen u 13. minuti, kada je postignut najbolji gol ovog kola. Djelo je to napadača Burnleya, Davida Datra Fofane. On se provukao sjajno između dva igrača, pronašao prostor s nekih 25 metara od gola i odapeo projektil u desne rašlje. Za udvostručavanje vodstva pripomogao je stoper domaćih Mavropanos u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, koji je nespretno reagirao nakon centaršuta Cullena.

West Ham je odmah u prvom napadu drugog poluvremena smanjio zaostatak. Paqueta je iskoristio zbunjenost obrane Burnleya i dao nadu domaćima. Postigli su "Čekićari" pogodak za izjednačenje u 86. minuti preko Ingsa, no VAR provjerom utvrđeno je zaleđe prilikom akcije za gol.

Ings ipak pogađa bivšoj ekipi

No, Ings je uporan i postiže ponovno pogodak u 92. minuti, ovoga puta nije bilo dvojbe oko nedozvoljene pozicije. Nekadašnji igrač Burnleya primio je dodavanje Kudusa i iz okreta sjajnim volejom vratio stvari na početak. Ings je u igru ušao u 82. minuti.

Do kraja je bilo još uzbudljivosti, Ings je zatresao gredu u 96. minuti, malo nakon toga domaći traže igranje rukom u kaznenom prostoru Burnleya, no Darren England je pokazao da se igra dalje. Posljednju riječ imali su gosti, kada u 98. minuti nakon jedne kontre, ali je Alphonse Areola sjajnom reakcijom sačuvao bod za domaće.

Video: West Ham - Burnley 

Ovim bodom West Ham je uzeo sedmu poziciju s 43 boda, jednim više od osmog Brightona i 4 manje od Uniteda koji je šesti. Burnley je bodovno izjednačen sa Sheffieldom na dnu tabele. Obje ekipe imaju po 14 bodova, no momčad Vincenta Kompanya zbog bolje gol-razlike drži pretposljednju 19. poziciju.

Kopirati
Drag cursor here to close