Dva gola Fodena

VIDEO I City u derbiju nadigrao United

City je tijekom utakmice imao 74 posto posjeda lopte, domaći igrači su uputili čak 27 udaraca, a United samo dva.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od posljednjih osam utakmica samo je jednu dobio Manchester United. U duelima protiv Manchester Cityja. Iako su danas vodili skoro pedeset minuta, ni danas nisu zaslužili pobjedu. Po onome što su pokazali na terenu. Jer uglavnom je to bila igra na jedan gol.

Onako kako to odgovora Manchester Cityju. United se branio u dva bloka, tražeći priliku iz neke kontre, dok su domaćini u svom stilu igrali, na veliki posjed. Tjerajući igrače Uniteda da su bukvalno "uvlače" u svoj 16-tarac.

Počele jeste dobro za Manchester United, sjajnim golom Marcusa Rashforda u 8. minuti. I to je ustvari bilo sve što smo vidjeli od ove ekipe u derbiju. Jeste dobio dvije lopte Rashford u nekim obećavajućim situacijama ali se oba puta jednostavno spetljao. City je u svom stilu igrao dosta strpljivo.

Lopta s jedne na drugu stranu, pa onda s vremena na vrijeme dubinska kroz linije Uniteda. Imali su prilike Foden, Rodri, posebna priča je promašaj sezone Erlinga Haalanda u 45. minuti. Nakon jedne dijagonale Rodrija loptu na 3-4 metra spustio Foden, a Haaland s te udaljenosti prebacio loptu preko gola. Rodri je već krenuo slaviti, podigao je ruke u zrak, ali uzalud.

Nastavio je Manchester City stvarati pritisak i kad nije moglo kroz silnu kombinatoriku, raspoloženi Foden je odlučio sve sam uraditi. Uzvratio je Rashfordu, također sjajnim golom.

U 81. minuti ide konačni preokret, bila je to lijepa akcija kojom su De Bruyne, Alvarez i Foden izigrali Unitedovu obranu, a sjajni 23-godišnji veznjak pogodio za 2:1. Haaland je na kraju ipak postigao gol i to u sudačkoj nadoknadi. Koliko je ekipa Pepa Guardiole bila dominantna protiv gradskog suparnika otkivaju brojke.

Video: Manchester City - Manchester United 

City je tijekom utakmice imao 74 posto posjeda lopte, domaći igrači su uputili čak 27 udaraca, a United samo dva. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol nisu nastupili za pobjednički sastav.

Bournemouth je nešto ranije upisao svoju petu ovosezonsku gostujuću pobjedu. Kluivert i Semenyo su bili strijelci za trijumf protiv Burnleya. Bournemouth je na 13. mjestu sa 31 bodom, dok je Burnley na 19. poziciji s 13 bodova, 11 manje od zone spasa.

Kopirati
Drag cursor here to close