11 golova, tri penala

VIDEO I Dva penala za tri boda Manchester Uniteda

Manchester United je danas protiv Evertona prekinuo mini-seriju od dva vezana poraza u Premiershipu
Sport / Nogomet | 09. 03. 2024. u 18:46 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je 28. kolo engleske Premiershipa. Imali smo itekako što za vidjeti. United je u uvodnoj utakmici ovog kola preko jedanaesteraca stigao do pobjede protiv Evertona, Wolvesi su upisali pobjedu protiv Fulhama. Bournemouth je kiksao protiv Sheffielda, a Luton se spasio poraza u posljednjim sekundama.

U ove četiri utakmice vidjeli smo 11 pogodaka, 3 jedanaesterca, a na utakmicama Bournemoutha i Manchestera vidjeli smo kombinirano čak 83 udarca. Bournemouth i Luton džokeri s klupe spasili su poraza, treneri su savršeno pogodili s izmjenama.

United s bijele točke do pobjede

Manchester United je na domaćem terenu u otvaranju 28. kola slavio 2:0 protiv Evertona. Strijelci su bili Bruno Fernandes i Rashford, obojica iz jedanaesterca koje im je servirao Garnacho jer su oba prekršaja napravljena nad argentinskim krilnim igračem.

Tako je Everton produžio niz utakmica kada nisu slavili na Old Traffordu Posljednjih 10 utakmica prije ove, u svim natjecanjima plavi iz Liverpoola ne znaju za pobjedu protiv Uniteda. Izgubili su šest puta, dok su četiri puta igrali neriješeno.

Zadnji put su slavili na Old Traffordu u 12. mjesecu davne 2013. godine minimalnim rezultatom. Također su izabranici Seana Dychea produžili crni niz ove sezone. Oni su bez pobjede u novoj kalendarskoj godini kada se radi o Premier ligi, a posljednji puta su upisali pobjedu u prosincu prošle godine protiv ekipe Burnleya.

United fenomenalno otvara utakmicu. Rashford u desetoj minuti utakmice prosljeđuje loptu za Garnacha, a Argentinac fintom vara Tarkowskog koji ga ruši i poklanja domaćima jedanaesterac.

Bruno prilazi bijeloj točki i preciznim udarcem u donji lijevi kut vratara Pickforda dovodi Manchester u vodstvo.

Nakon toga kreće nešto bolja igra gostiju. Pokušaji McNeila, Harrisona i Garnera se nižu od primljenog pogotka do 25. minute, ali nisu uspjeli realizirati niti jednu šansu.

Crveni Vragovi imaju još jednu vrlo kvalitetnu priliku u 28. minuti, kada slobodnjak Fernandesa preko živog zida Pickford vadi ispod grede. Nakon toga na suprotnoj strani uzvraća McNeil, ali je Onana siguran.

Drugi jedanaesterac za domaći sastav dolazi u 34. minuti. Opet je glavni akter Garnacho, koji je danas bio prava enigma za obranu Evertona. Napravio je slalom kroz gostujuće igrače, došao do kaznenog prostora, a tamo ga ruši Godfrey.

Ovoga puta drugi izvođač, Marcus Rashford pogađa za 2:0 i postavlja krajnji rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme ponudilo je također uzbudljiv i dinamičan nogomet, no rezultat se nije mijenjao do kraja.

Prvu veću priliku u nastavku ima danas fenomenalni Garnacho koji u 54. minuti na dodavanje Brune šalje loptu visoko preko gola. Četiri minute kasnije sa druge strane Doucoure pokušava niskom loptom zabiti, ali Onana mirno reagira.

Dvije prilike u razmaku od tri minute prikazale su odličnu konekciju Brune Fernandesa i Alejandra Garnacha. Prvo je Portugalac poslao loptu za današnjeg igrača utakmice, koji na drugoj vratnici puca neprecizno. Nakon toga obrnuta situacija, Argentinac upošljava svog kapetana, ali Pickford skreće loptu u korner.

Imali su priliku gosti u 76. minuti odvesti utakmicu u neizvjesne vode. Godfrey nakon centaršuta na drugu vratnicu spušta loptu do Dobbina koji dodaje prema Calvert-Lewinu ali engleski napadač u petercu kasno reagira i ne upućuje udarac iz dobre prilike.

Pokušao je Dycheov jocker s klupe još jednom, ovoga puta glavom u 82. minuti, ali Onana je bio spreman.

Video: Manchester United - Everton 

Tako je United prekinuo mini-seriju od dva vezana poraza u Premiershipu, a sljedeće će kolo zbog obaveza u FA Kupu pauzirati, a i Everton propušta sljedeće kolo gdje će se igrati samo 4 međusobna susreta.

Palace prokockao vodstvo u zadnjim sekundama

Crystal Palace i Luton odigrali su neriješeno 1:1. Strijelci golova bili su Mateta za domaće u 11. minuti te Woodrow u 96. za goste u posljednjem napadu. Bilo je ovo prvo gostovanje Lutona na Selhurst Parku još od davne 2007. godine, a bod su čudesno izvukli, nakon što ih nije bilo cijelu utakmicu.

Ne toliko sadržajno prvo poluvrijeme donijelo nam je samo jedan pogodak u režiji domaćih i to u 11. minuti utakmice. Svemu je prethodila greška gostujućeg braniča.

Alfie Doughty pokušao je jednu loptu poslati do svojeg obrambenog igrača, promašio ga i izbacio čisto dodavanje za Kolumbijca Daniela Munoza koji je obišao vratara i dodao do Matete koji dovodi domaće u vodstvo.

Imao je Mateta još jednu dobru priliku u 43. minuti, ali je loptu poslao pored gola.

Drugo poluvrijeme također se igralo u nešto sporijem ritmu, da bi gosti pred kraj malo jače napali jer nisu više imali što izgubiti.

Prvo je Doughty u 84. minuti zatresao gredu, a pogodak vrijedan boda za Luton kreirali su džokeri s klupe, asistent Andros Townsend i napadač Cauley Woodrow. Bivši igrač Crystal Palacea uputio je savršen centaršut u 96. minuti s desne strane, a glavom je još bolje reagirao Woodrow i postavio konačan rezultat.

Bournemouth kiksao protiv fenjeraša

Momčad Borunemoutha igrala je na domaćem Vitalityu neriješeno s posljednjom momčadi prvenstva, Sheffield Unitedom. Konačan rezultat bio je 2:2 nakon što su gosti imali vodstvo od dva gola razlike. Strijelci za domaće bili su Ouattara i Unal, dok su za goste precizni bili Hamer i Robinson. Anel Ahmedhodžić je za Sheffield igrao od 70. minute, dok je Ivo Grbić igrao cijelu utakmicu.

Prvo poluvrijeme domaći su igrali, a gosti vodili. Iako je Bournemouth trebao prvi doći do prednosti, već u 14. minuti. Nakon izvedenog prekida igrala se akcija za Dominica Solankea, koji je srušen u kaznenom prostoru od strane Daviesa i Anthony Taylor pokazuje na najstrožu kaznu.

Pravilo da igrač nad kojem je izboren prekršaj ne izvodi jedanaesterac pokazao se tragičnim za Solankea. Engleski napadač namjestio je loptu na bijelu točku, potrčao i u stilu Lamparda se okliznuo pred loptom i poslao udarac visoko iznad gola.

Nije ih to obeshrabrilo, u sljedećih deset minuta domaći su prijetili uglavnom preko Semenya, čija tri udarca u razmaku od 18. do 25. minute ne ulaze u gol. Jednom je napadač Bournemoutha loptu slao preko gola, dok ga je dva puta Ivo Grbić fenomenalnim reakcijama zaustavio.

Gosti koriste neiskorištene šanse domaćih i dolaze u vodstvo u 27. minuti. McBurnie daje loptu za Boglea, njegov udarac brani Neto, ali na odbijenu loptu prvi stiže Hamer koji ju zakucava za prvi gol na utakmici i vodstvo Sheffielda.

Šok na jugu Engleske, domaći su previše šansi promašili da im se ne bi obilo o glavu. Do kraja poluvremena prijetili su još jače, Semenyo i Christie su pokušavali, ali Grbić je bio neprobojan. Imali su i gosti dvije šanse u nadoknadi prvog dijela kada je siguran bio Neto. Na samom kraju prvih 45 minuta Miloš Kerkez je probao gađati rašlje, ali Grbić po tko zna koji put danas spašava svoja vrata.

Drugo poluvrijeme trener domaćih Iraola baca sve karte u napad, a to su gosti kaznili u 65. minuti. Prvo je mladi Ollie Arblaster pokušao udarcem matirati Neta, no ovaj je to skrenuo u korner. Iz tog prekida gosti dolaze do 0:2.

Bila je gužva u petercu domaćih, Neto je „boksao“ loptu u leđa svom suigraču, a ona se odbila na drugu vratnicu gdje Robinson „vreba“ i pogađa za drugi pogodak Sheffielda na utakmici.

Brzo odgovara Bournemouth, već u 66. minuti kada Solanke pogađa za 1:2, ali nakon VAR pregleda ustanovljeno je igranje rukom engleskog napadača i gol je poništen.

Domaći smanjuju prednost gostiju u 74. minuti. Strijelac je Ouattara glavom na centaršut Christiea.

Bournemouth vraća stvari na početak u 91. minuti. Nakon kornera rezultat je poravnao Unal. Do kraja su domaći pokušali kreirati potpuni preokret preko Sinisterre i Bilinga, ali na kraju fenjeraši ipak odnose bod, iako su možda trebali i sva tri.

Wolvesi upisali treću vezanu domaću pobjedu

Wolvesi su na svom Molineuxu pobijedili 2:1 protiv Fulhama. Strijelac prvog gola za domaće bio je Ait-Nouri, dok je drugi pogodak Wolvesa upisan kao autogol Cairneya. Za Fulham je jedini gol zabio Iwobi duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Bila je ovo utakmica u oba smjera, s ne toliko izrazitim brojem prilika. Prvi pogodak smo vidjeli u 52. minuti. Ait-Nouri iskoristio je dodavanje Totija i u petercu sjajno zakucao loptu za vodstvo domaćih. Do 2:0 Wolvesi su stigli u 67. minuti. Semedov udarac s ruba šesnaesterca skrenuo je Cairney i prevario vlastitog vratara.

Gosti su do počasnog gola stigli duboko u nadoknadi, kada je Iwobi ublažio poraz na dodavanje Broje u 98. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close