Prva pobjeda Redsa u povijesti na City Groundu u Premiershipu

VIDEO I Spursi preokretom do pobjede, Nunez heroj Liverpoola

Liverpool je u infarktnoj završnici upisao minimalnu pobjedu na gostovanju kod Nottingham Foresta. Pogodak vrijedan tri boda postigao je džoker s klupe, urugvajski napadač Darwin Nunez u 98. minuti utakmice.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2024. u 18:47 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u terminu od 16 sati odigrano šest utakmica 27 kola Premiershipa. Spursi su preokretom zadnjih 15 minuta stigli do pobjede, dok je Liverpool preko Nuneza upisao povijesnu pobjedu.

Spursi preokretom do pobjede, Liverpoolu prva pobjeda u povijesti

Tottenham Spursi slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Crystal Palacea rezultatom 3:1. Strijelci za domaće bili su Werner, Romero i Son, dok je jedini gol za goste zabio Eze kojim ih je i doveo u vodstvo.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo, bila je to dosta siromašna utakmica što se tiče prilika. Spursi su dominirali posjedom, a jedina prilika vrijedna spomena bila je u 17. minuti kada je Werner izašao sam pred golmana, pokušao ga zaobići, ali Sam Johnstone je bio spreman.

Palace se fenomenalno branio gusto u niskom bloku što je onemogućavalo da Tottenham uopće dođe do više prilika. Na poluvrijeme se otišlo s 0:0, a Spursi su brojali samo dva udarca prema golu gostiju uz 82 % lopte.

Odlučnije otvaraju igrači Angea Postecogloua drugi dio. Postaju konkretniji, a Son u 54. trese vratnicu nakon dodavanja Kuluševskog.

Prvu konkretniju priliku Palace koristi da dođu u vodstvo. Dobili su slobodni udarac u 59. minuti s nekih 20-ak metara od gola, a ozljedama načeti Eze fenomenalno pogađa stranu na kojoj se nalazio vratar domaćih Vicario i postiže prvi pogodak na utakmici.

Nakon toga domaći ubacuju u brzinu više. Nizale su se prilike sa svih strana. Werner, Son, Johnson, no spašavali su se gosti. Sve do 77. minute.

Stoper Palacea Andersen se bespotrebno poigravao s loptom blizu vlastitog kaznenog prostora, loptu mu je oduzeo uporni Brennan Johnson koji je ušao s klupe u 63. minuti, poslao dodavanje po podu do druge stative, a tamo spremno čeka Timo Werner koji postiže svoj prvijenac za Tottenham kojim ih vraća u život.

Bila je ovo 38. uzastopna utakmica u Premier ligi da Tottenham postiže pogodak. Zadnji put im to nije pošlo za rukom 4. ožujka prošle godine kada su izgubili od Wolvesa minimalnim rezultatom.

Do potpunog preokreta Tottenham dolazi u 80. minuti. Maddison dobiva loptu malo izvan šesnaesterca, prebacuje u kazneni prostor, a tamo se našao argentinski stoper Romero koji glavom pogađa u mrežu gostiju i baca tribine u delirij.

Konačnih 3:1 postavio je Son u 88. minuti kada se lopta na centru odbila do Južnokorejca, a ovaj se sjurio prema Johnstoneu i u situaciji 1 na 1 pogodio u donji desni kut.

Ovom su pobjedom Spursi još jednom pokazali da imaju mirnoću i karakter u situacijama kada gube. Osvojili su 19 bodova ove sezone u situacijama kada su prvi primali gol na utakmicama Premiershipa. Sljedeće kolo Tottenham očekuje dvoboj s Aston Villom u Birminghamu, a Crystal Palace će igrati protiv Lutona na domaćem terenu.

Nunez junak 

Liverpool je u infarktnoj završnici upisao minimalnu pobjedu na gostovanju kod Nottingham Foresta. Pogodak vrijedan tri boda postigao je džoker s klupe, urugvajski napadač Darwin Nunez u 98. minuti utakmice.

Ozljede su postale čest gost u svlačionici Redsa. Pogotovo ove sezone. Klopp s juniorima osvaja kupove i priprema utakmice. Tako je bilo i danas. Jota, Darwin i Salah nisu bili u prvih 11. Krilni igrači nisu bili ni u zapisniku, dok je Darwin nedovoljno zaliječen bio na klupi, ako baš bude trebalo. Na kraju je ispao heroj.

Unatoč ozljedama, Liverpool igra fenomenalno. Posljednjih 18 utakmica u svim natjecanjima sada imaju 13 pobjeda uz 5 remija i samo 1 poraz. To je bilo gostovanje 4. veljače kod Arsenala kada su Gunnersi slavili 3:1.

Forest se nalazi samo jedno mjesto iznad zone ispadanja s 4 boda više od Lutona, ali i utakmicom više od novog prvoligaša.

Bila je ovo vrlo siromašna utakmica, nekarakteristična za Liverpool, ali s obzirom na sve okolnosti i ozljede igrača bilo je očekivano da jedna utakmica mora biti u nešto lošijem izdanju. Na pauzu se otišlo s 0:0, Liverpool je imao osam udaraca, no niti jedan nije išao prema golu vratara Selsa.

Kada se činilo da će utakmica završiti 0:0, pojavio se Nunez. Klopp ga je ubacio u igru u 60. minuti i pogodio je sa zamjenom. Nakon kornera koji su izbacili domaći, lopta je došla do Mac Allistera koji šalje centaršut na peterac, a Darwin sjajnim trzajem glavom posprema loptu u mrežu za prvu povijesnu pobjedu Liverpoola na City Groundu, kada je u pitanju Premiership. Pomalo nestvarno, ali Liverpool je jedino na gostovanju kod Foresta slavio u FA Kupu u sezoni 2021./22.

Video: Nottingham Forest - Liverpool

Ovom je pobjedom Liverpool sigurno ostao na prvom mjestu u ovom kolu neovisno o rezultatima Manchester Cityja i Arsenala, a sljedeće kolo momčad Jurgena Kloppa na užarenom Anfieldu čeka Manchester City. Nottingham će u sljedećem kolu ići na Amex, gdje ih čeka Brighton.

Trice Newcastlea i Fulhama

Newcastle je na svom St. James' Parku upisao pobjedu 3:0 protiv momčadi Wolvesa, koja je došla oslabljena za usluge Hwanga i Cunhe u ovom susretu. Pogađali su Isak, Gordon i Livramento.

Prvih pola sata sve je bilo riješeno. Isak je prvo u 14. minuti pogodio za vodstvo, nakon što se najbolje snašao u petercu nakon odbitka. Gordon je u 33. poduplao vodstvo domaćih i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

"Svrake" su konačnih 3:0 postavile u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, kada je Livramento pogodio fenomenalno na asistenciju Schara.

Ovim su porazom Wolvesi prekinuli niz od tri uzastopne pobjede u svim natjecanjima, a sljedeće kolo na domaćem terenu protiv Fulhama će tražiti povratak pobjedničke serije. Newcastle ide put Londona na Stamford Bridge gdje ih čeka susret s momčadi Chelsea.

Fulham sve bolji 

Fulham nastavlja impresionirati. Ovaj put nastradao je Brighton. Nakon pobjede protiv Manchester Uniteda u prošlom kolu, sada su na domaćem terenu porazili Brighton s 3:0. Strijelci su bili Wilson, Muniz i Adama Traore.

Prvi pogodak gledamo u 22. minuti. Muniz nakon osvojenog zračnog duela daje loptu za Wilsona koji dovodi domaće u vodstvo. 11 minuta kasnije obrnuta situacija. Wilson upošljava Muniza, a ovaj sjajno glavom pogađa za 2:0. Rezultat postavile su zamjene. De Cordova-Reid je u kontri dodao za Adamu Traorea koji pogađa za 3:0.

Video: Fulham - Brighton

Sljedeće kolo Fulham gostuje na Molineuxu kod Wolvesa, a Brighton dočekuje Nottingham Forest.

West Ham preokretom pobijedio Everton, Brentford i Chelsea podijelili bodove

West Ham je na gostovanju protiv Evertona slavio preokretom 1:3. Strijelci pobjedničke momčadi bili su Zouma (62.), Soucek (91.) i Alvarez (95.), a domaće je u vodstvo doveo Beto u 56. minuti.

Beto je također promašio jedanaesterac u 45. minuti utakmice, kada ga je fenomenalno pročitao vratar gostiju, Alphonse Areola.

Sljedeće kolo Everton gostuje na Old Traffordu kod Manchester Uniteda, a "Čekićari" će na svom stadionu dočekati Burnley.

Brentford i Chelsea podijelili su bodove u uzbudljivoj utakmici. Bilo je 2:2, a za domaće su pogađali Rasmussen i Wissa, kod gostiju strijelci su bili Jackson i Disasi.

Poveo je Chelsea u 35. minuti kada je Jackson sjajno iskoristio centaršut Gusta. Poravnao je Rasmussen u 50. minuti nakon par nespretnih reakcija gostiju.

Preokret je kreirao napadač iz DR Konga, Yoane Wissa, i to škaricama. Nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta se namjestila za Wissu koji savršeno preokreće utakmicu. Ovaj će pogodak zasigurno biti jedan od konkurenata za gol sezone u Premier ligi.

Konačnih 2:2 postavio je Disasi nakon centaršuta Colea Palmera u 83. minuti utakmice.

Sljedeće kolo Brentford očekuje dvoboj s Arsenalom na Emiratesu, a Chelsea će na svom stadionu dočekati Newcastle.

Kopirati
Drag cursor here to close