Trileri Premiershipa

Fulham nestao u 80 sekundi

Trent Alexander - Arnold je drugu utakmicu zaredom junak Redsa. Prvo je protiv Cityja pogodio za 1:1 u prošlom kolu, danas je bio dvostruki strijelac, drugi gol je postigao za pobjedu u 88. minuti.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2023. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna luda utakmica u Premiershipu. Ovaj put na Anfieldu. Liverpool je dva puta vodio u prvom poluvremenu, ali gosti su se dva puta vraćali. Tri minute prije kraja su imali tri boda u svojim rukama, a onda su ostali bez ičega.

Trent Alexander - Arnold je drugu utakmicu zaredom junak Redsa. Prvo je protiv Cityja pogodio za 1:1 u prošlom kolu, danas je bio dvostruki strijelac, drugi gol je postigao za pobjedu u 88. minuti.

Gledajući golove na Anfieldu, mogli bismo reći kako je sve počelo upravo od Alexander-Arnolda. Sjajno je pogodio iz slobodnog udarca u 20. minuti. Fulham se prvi put vratio golom Wilsona u 24. minuti, prije nego što je Mac Allister efektno osigurao novu prednost Redsa. Do odlaska u svlačionice vidjeli smo još jedan gol, onaj Tetea za 2:2.

U drugom dijelu na golove se čekalo do same završnice iako ih je moglo biti. Posebno u mrežu Fulhama, a zašto nije, krivac je Núñez. Za njegove promašaje kazna je stigla u 80. minuti. Cairney je centrirao, a De Cordova-Reid pogodio za 2:3. Kada je izgledalo da bi gosti trebali najmanje jedan bod osvojiti, dogodilo im se nevjerojatnih 80 sekundi.

Klopp na teren šalje Japanca Wataru Enda, a ovaj mu uzvraća efektnim golom za 3:3. Liverpool je odmah krenuo po novi gol, puno gužve i panike pred golom Fulhama, lopta dolazi do Alexander - Arnolda koji drugim golom baca u trans navijače Liverpoola.

Triler smo imali i na Stamford Bridgeu. Tamo je junak utakmice bio dugo osporavani Enzo Fernandez. Argentinac koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu proglašen najboljim mladim igračem. Prvi gol je došao nakon 17 minuta igre, dok je prednost domaćih udvostručio Levi Colwill.

Buonanotte je pogodio u 43. minuti za 2:1, a onda je uslugu gostima napravio Gallagher koji je dobio crveni karton. Fernandez je sredinom drugog poluvremena iz jedanaesterca vratio Chelseaju prednost od dva pogotka. Prvo je Craig Pawson pustio da se igra nastavi nakon duela Mykhaila Mudryka i Jamesa Milnera, ali je nakon reakcije u VAR sobi dosudio jedanaesterac. Joao Pedro u drugoj minuti nadoknade postiže gol za 3:2, a onda opet VAR.

Prvo je dosuđen jedanaesterac za goste, ali je nakon VAR-a Pawson ipak vidio kako lopta nije udarila u ruku Colwilla. Na kraju, ovo je tek druga pobjeda Chelseaja na domaćem terenu.

I treća utakmica ove nedjelje je odlučena u samoj završnici. Semenyo i Solanke su svojim golovima osigurali prednost Bournemoutha, ali je Aston Villa pronašla način za uzvratiti. Jednom preko Leona Baileya, drugi put u devedesetoj zahvaljujući Ollieju Watkinsu. Martinez je na golu Ville imao nekoliko odličnih reakcija i svakako je zaslužan za taj jedan bod.

West Ham i Crystal Palace se remizirali. Kudus je osigurao početnu prednost West Hamu, bod gostima je osigurao Édouard golom u 53. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close