Dosta uzbuđenja u Premiershipu

Preokret Tottenhama, dva gola Nuneza

Conte je nakon poraza u srijedu od Nottingham Foresta sugerirao da je pretrpani raspored Spursa prije Svjetskog prvenstva uzeo danak u njegovog momčadi koja je izgubila četiri od prethodnih sedam utakmice prije dolaska Leedsa.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2022. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajnu utakmicu su odigrali Tottenham i Leeds danas. Nakon eliminacije u Liga kupu, sve je mirisalo na novi poraz Conteove družine. Koja se nije predala niti jednog trenutka, iako je Leeds tri puta vodio.

Crysencio Summerville doveo je goste u vodstvo u 10. minuti, a 12 minuta kasnije odgovorio je Harry Kane nakon što mu je Leedsov vratar Illan Meslier odbio loptu na nogu poslije Perišićevog kornera. Rodrigo je u 43. minuti vratio Leeds u vodstvo lijepim udarcem iz poluvoleja, a Ben Davies je uz malo sreće udarcem izvana pogodio za 2:2 u 51. minuti.

Leeds je opet poveo u 76. minuti drugim golom neuhvatljivog Rodriga, no to je vodstvo trajalo najkraće. Već je u 81. minuti Rodrigo Bentancur natrčao na jednu odbijenu loptu i zabio za 3:3, a isti je igrač dvije minute kasnije na asistenciju Dejana Kuluševskog postavio konačnih 4:3. Do kraja je Leeds ostao i s igračem manje jer je Tyler Adams isključen u 87. minuti.

Conte je nakon poraza u srijedu od Nottingham Foresta sugerirao da je pretrpani raspored Spursa prije Svjetskog prvenstva uzeo danak u njegovog momčadi koja je izgubila četiri od prethodnih sedam utakmice prije dolaska Leedsa. Samo su Bournemouth i Manchester United primili više golova u prvih 15 minuta ove sezone od Conteove ekipe, koja je u tom periodu dala četiri gola.

Liverpool je na krilima Darwina Nuneza na Anfieldu stigao do pobjede od 3:1 protiv Southamptona. Prvo je Roberto Firmino u šestoj minuti krasno pogodio glavom na ubačaj Andyja Robertsona, no samo tri minute kasnije Che Adams je odgovorio također glavom. Ipak, Nunez je golovima u 21. i 42. minuti na asistencije Harveyja Elliotta te još jednom Robertsona zapečatio pobjedu Kloppove momčadi.

Bournemouth je i drugi put u kratkom periodu nadigrao Everton. Tavernier je načeo goste u 18.minuti. Reprezentativac Walesa Kieffer Moore je sedam minuta kasnije udvostručio prednost Bournemoutha snažnim udarcem glavom iz neposredne blizine nakon što je Tavernier pomogao lopti da se vrati u peterac. Za treći gol se pobrinuo Jaidon Anthony u 69. minuti. Everton je upisao peti poraz u posljednjih sedam utakmica samo jedan bod daleko od zone ispadanja.

Gibbs-White je presudio Crystal Palaceu, dok je Leicester neporažen napustio London. James Maddison postigao je u 8. minuti, a onda je morao napustiti igru zbog ozljede. Harvey Barnes je nakon jedne kontre postavio konačnih 0:2.

Kopirati
Drag cursor here to close