BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 49

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Mario Ivanković: Za mene je rizik bio veliki

"Sve je na kraju ispalo dobro, ali moglo je i završiti drugačije. Mogao sam lako kroz ovih sedam utakmica biti "sahranjen" kao trener. Što bi bilo, ljudi bi govorili, eto vidiš, ne zna, ne može", kaže između ostalog Ivanković.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2023. u 20:09 Bljesak.info
Mario Ivanković u Podcastu Sport Centar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Ivanković je prošao puno toga kao igrač. Kao i kod svakog dječaka koji je šutirao nogometnu loptu u Mostaru, osamdesetih, sve je počelo od turnira "Mahala". Bio je član perspektivne juniorske ekipe Veleža koju je zaustavio rat. Mario se preko juniora Dinama vratio u Mostar, zaigrao za Zrinjski nakon čega je nastavio karijeru graditi u Varteksu, jedno vrijeme kao posuđeni igrač nosio je dres Neretve.

Kasnije će Mario igrati u Njemačkoj, Chemnitzer, Koreji (Suwon Bluewings), Nejmehu iz Libanona, Brotnju, prije nego što još jednom vratiti u Zrinjski. Gdje će zaokružiti svoju igračku karijeru.

U posljednje vrijeme je nekako bio u centru pažnje, jer je vodio Zrinjski posljednjih sedam utakmica ove godine. Kroz tih sedam je prošao sve što je mogao proći i što vjerojatno neki treneri ne bi prošli za puno više vremena na klupi. Počeo je pobjedom protiv Širokog Brijega, završio trijumfom kontra Sarajeva, izgubio je od Alkmaara, ali ne i od Aston Ville.

"Sve je to nekako došlo iznenada, ja sam došao s okupljanja reprezentacije nakon čega sam sljedeće ujutro obaviješten kako ću voditi ekipu do kraja ovog dijela sezone. Ništa, uhvatili smo se posla, znali smo da neće biti lako. Moglo je na kraju završiti i puno gore. Ja sam kao trenere mogao jako puno izgubiti kroz tih sedam utakmica. Došao je taj poraz od Zvijezde 09, ali ako je morao doći neki poraz, onda neka je došao u toj utakmici nego u nekoj drugoj. Mi smo nakon tog poraza digli zabilježili smo dvije pobjede, osvojili bod protiv Aston Ville i momci su ono pokazali karakter, uložili zadnji atom snage i na kraju smo godinu zaključili na najbolji način.

Mario nije imao previše vremena, već treća utakmica je bila ona protiv Alkmaara, uskoro će doći i Aston Villa. To definitivno nisu obične utakmice, pripreme su ipak nešto drugačije. To je potrebno i trenersko iskustvo...

"Aston Villa je došla u Mostar kao ekipa koja je prije Mostara dobila Manchester City i Arsenal. Aston Villa koja uz Bayer Leverkusen najveći hit kada je u pitanju europski nogomet. Normalno da ti nije svejedno, normalno da se malo pojavi straha posebno kada smo vidjeli u kojem sastavu dolaze. Nekako smo kalkulirali možda će doći treća ekipa, ali kod su jedine promjene ne igra onaj od 60 milijuna već onaj od 30, to je razlika. Tražio sam savjete o trenera s kojima sam radio" reći će Mario.

Osim o utakmica koje su iza nas, s popularnim Makom smo pričali o njegovoj igračkoj karijeri. Od Varteksa, preko Neretve, do boravka i igranja u Koreji i Libanonu. O tome kako je Neretva trebala zagorčati život Dinamu, koliko je komplicirano prijeći cestu u Bangladešu, do utakmica u Libanonu i načinu život u ovoj zemlji, govorio je Mario Ivanković u PODCASTU SPORT CENTAR portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close