BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 46

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Goran Karačić: Penal je najbolji poklon za golmana

Goran je karijeru počeo u ekipi Mostara kod Seje Repca. Nastavio u Zrinjskom, prošao je sve omladinske selekcije BiH.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2023. u 20:22 F.I. | Bljesak.info
PODCAST SPORT CENTAR Goran Karačić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imao je samo 17 godina kada je odlučio nastaviti karijeru graditi van granica BiH. Otišao je 2016. godine u Tursku, vjerojatno ni sam ne sluteći da će tamo ostati dugo, jako dugo. Goran Karačić je kao mlad i talentiran golman tada prešao iz Zrinjskog u Adanaspor. S ovim klub je prošao puno toga i sigurno bi još više da nije imao problema s ozljedama koje su ga vremenom usporavale.

Odradio je jednu godinu posudbe u Njemačkoj, Sandhausenu, vratio se u Adanu, kasnije prešao u drugi lokalni klub Adanu Demirspor, čiji je dres određeno vrijeme nosio Mario Balotelli, čiji je trener bio sadašnji izbornik Turske Vincenzo Montella, kojeg je zamijenio Patrick Kluivert.

Branio je Goran na utakmici protiv Genka, u play offu baš za Konferencijsku ligu. Adana je eliminirana nakon penala.

"Sada u modernom nogometu se to puno analizira, gdje će koji igrač pucati. Ja bih rekao da je penale najbolji poklon za golmana, jer u toj situaciji samo možeš postati heroj. Otprilike znaš nekih 80/20 posto gdje će šutirati mada i to može biti pogrešno. Eto upravo sada protiv Genka, na boci sam imao zapisano gdje koji igrač šutira. Iako ja imam dobar osjećaj stvarno kada su u pitanju penali, gledam tu stajnu nogu, nisam slušao sebe nego sam gledao ono što je zapisano, što je kompjuter odredio i nisam niti jedan obranio. Niti jedan igrač nije šutirao u tu stranu koja je bila zapisana", kaže Goran.

Ne tako davno, u ožujku ove godine je grad Adanu pogodio jak potres. Goran je u to vrijeme bio u Istanbulu, ali je supruga bila upravo u stanu. Suprugu je probudio pas koji je u panici počeo lajati par minuta ranije.

"Suigrač Manev me probudio, rekao je "Gorane potres", ja sam skočio jer inače ne volim potrese, ali je onda objasnio kako se
to nije dogodilo tu u Istanbulu već u Adani. Kada sam pogledao u telefon vidio sam 1000 poruka , poziva, bio je zablokirao. Suprugu sam dobio ona je bila ispred zgrade, a ono što je zanimljivo, Adana je grad sunca, uvijek je vruće i tada je padala neka kiša koju su oni prozvali kristalna. Supruga nije imala gdje. Klub nas je sve zajedno sa obiteljima prebacio u Antaliju, gdje smo proveli određeno vrijeme", prisjetio se Goran.

Goran je karijeru počeo u ekipi Mostara kod Seje Repca. Nastavio u Zrinjskom, prošao je sve omladinske selekcije BiH. Ni s jednom nije prošao na jedan završni turnir. Igrao je za juniorsku reprezentaciju BiH na turniru Elitne runde 2015. godine. Igralo se u Mostaru i Širokom Brijegu.

"To je bila sjajna generacija, Modić, Anđušić, Lončar, prava je šteta što nismo uspjeli. Sjećam se da smo u Mostaru vodili 1:0 protiv Ukrajine, da smo od Crne Gore izgubili u posljednjim trenucima. Uvijek je nam je nedostajalo ono nešto, da se nađemo na jednom velikom takmičenju".

O vremenu provedenom u Turskoj, klubovima u kojima je branio, penalima, trenerima, obiteljskom životu i planovima za dalje razgovarali smo u još jednom izdanju PODCASTA SPORT CENTAR portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close