Goran Karačić

Bivši vratar Zrinjskog: U Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj

"Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti... Ipak, ja sam već godinama u Adani (od 2016. godine, op. a.). To mi je drugi dom", zaključio je Karačić.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golmana turskog superligaša Adana Demispora, Mostarca Gorana Karačića, razorni potres zatekao je u Istanbulu.

"Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umraniyesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote", rekao je Karačić za Avaz i dodao:

"Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. A prve informacije otamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu", naglasio je.

U razgovoru s nekadašnjim golmanom mladih BiH reprezentacija i bratom jednog od najboljih hrvatskih rukometaša Igora Karačića, saznalo se da je njegova supruga za vrijeme potresa bila u stanu u Adani.

"Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo udarati jako, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada kaos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio potres. Inače, iz kluba su se odmah pobrinuli za sve obitelji igrača i članova stručnog stožera, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao tisuću poruka. U prvi tren mi nije bilo jasno što se uopće događa", rekao je za Avaz nekadašnji golman Zrinjskog te nakon kraće stanke dodao:

"Uskoro ćemo poletjeti za Adanu, pa da i mi pomognemo tim jadnim ljudima. Koliko god možemo".

Potres je ostavio strašne posljedice.

"Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti... Ipak, ja sam već godinama u Adani (od 2016. godine, op. a.). To mi je drugi dom", zaključio je Karačić.

Kopirati
Drag cursor here to close