BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 55

VIDEO I SPORT CENTAR PODCAST: Darko Dodig: Zašto sam snimio film o Zrinjskom

"Zrinjski iz sezone u sezonu osvaja naslove, ne posustaje, igra sve bolje. Iz utakmice u utakmicu, jedan trofej, drugi, Kup, to je bio nešto što me je privuklo", kaže zmeđu ostalog Dodig.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2024. u 19:18 Bljesak.info
SPORT CENTAR EP.55 // DARKO DODIG

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mogli bismo reći kako je ovo izdanje Podcasta Sport Centar ipak nešto drugačije. Jer gost se nikada nije profesionalno bavio sportom, nije trener, nije netko tko je usko povezan sa svijetom sporta. Na ovaj ili onaj način. A opet, prati sport. Ne kao muziku, ali prati.

Igrao je dobro među "svojom" rajom, kaže dosta dobro. Imao je kasnije svoju ekipu koja je imala dva termina tjedno. Igrali su na Kruševu. Volio je u kako se to kaže "basketati", danas možda čak više voli košarku i rukomet nego sam nogomet. Ali je pažnju privukao na poseban način.

Darko Dodig - Dodo, je odlučio napraviti dokumentarni film o HŠK Zrinjski. Ekipa koja dominira na domaćoj sceni posljednjih godina. Osvojene titule, njih osam, trofeji u Kupu. Već ranije je radio dokumentarce, ovo je treći, prvi put sa sportskom tematikom.

"Ja iskreno nisam neki nogometni fanatik, niti gledam i pratim nešto posebno nogomet, ali jednostavno sam vidio. Zrinjski iz sezone u sezonu osvaja naslove, ne posustaje, igra sve bolje. Iz utakmice u utakmicu, jedan trofej, drugi, Kup, to je bio nešto što me je privuklo. Stavio sam neke stvari na papir, porazgovarao sa sponzorima, s ljudima u klubu i krenuo u realizaciju. Sve je to počelo prije neke tri godine. O Zrinjskom govore poznati i priznati igrači, treneri, novinari s prostora BiH. Ono što je važno spomenuti, ljudi iz kluba ne govore u ovom filmu, jer bi onda to bila neka vrsta samoreklame", kaže u razgovoru između ostalog Darko Dodig.

"Posebno sam prilikom ovog filma pazio da se ne uđe u neku političku priču, mi znamo da je društvo ovdje zakovano i okruženo politikom. Tako sam ja praveći ta pitanja za moje sugovornike, maksimalno pazio, da niti jedan riječ, niti jedan zarez nema primjese politike.

Kroz razgovor s Dodom smo se malo vratili u prošlost. On se prisjetio nekih vremena kada je kao dječak igrao lopte sa svojim prijateljima, na popularnim "mahalama". Njegovi idoli su bili Blaž Slišković ali i Mario Kempes.

"Baka je bio u to vrijeme najbolji na ovim prostorima, Kempes je s onom svojom dugom kosom za mene bio više neka vrsta rock zvijezde. Ja sam igrajući se u svom kvartu s prijateljima pokušavao skinuti neke poteze kopirajući Kempesa. Mi smo imali kasnije svoju ekipu, utorkom i četvrtkom, išli smo igrati na Kruševo. Igrališta su u Mostaru bila ispunjenja. Ja sam mogao driblat, ali kad treba šutirati onda u tom mom završnom udarcu nije bilo snage. Možda je to jedan od razloga što se kasnije se nisam bavio nogometom".

Ali jeste zato muzikom. Između ostalog radio je kao producent na ploči punk benda koji se zvao "Atkov žulj". Dodo je legendarnom muzičkom kritičaru Draženu Vrdoljaku ponudio demo snimku "usred" Zvečke. Dan kasnije se krenulo sa snimanjem ploče. Zato je bilo nemoguće u ovom razgovoru izostaviti muziku.

Pričali smo o nogometu, ali i muzici, muzičkoj sceni u Mostaru, Dodinim odlascima na koncerte. Ovo 55. po redu izdanje PODCASTA SPORT CENTAR portala Bljesak.Info zato je bilo različito od svih dosadašnjih.

Kopirati
Drag cursor here to close