Četiri utakmice bez poraza

VIDEO I Slišković u derbiju srušio Lokomotiv

Nakon novog trijumfa u prvenstvu, Spartak je sada na četvrtom mjestu, Vladimir Slišković očito radi dobar posao.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2024. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice je zvanično na klupi Spartaka iz Moskve. Nisu protivnici bili nimalo laki. Zenit, Rostov, CSKA i Lokomotiv. Tri u prvenstvu, jedna u Kupu. Spartak nije izgubio niti jednu. S jakim Zenitom u Kupu je Spartak je odigrao 0:0. U prvenstvu je nakon toga stradao Rostov u gostima 5:1, osvojen je bod protiv CSKA, prije nego što je proteklog vikenda pao Lokomotiv u velikom derbiju. 

Spartak je sada četvrti. Očito da Vladimir Slišković radi dobar posao. Nakon što je preuzeo ekipu. Prethodno je bio desna ruka trenera Guillerma Abascala. Abascal je otpušten, uprava kluba je odlučila dati priliku Sliškoviću. Za sada stvari izgledaju dobro, sa svakim novim pozitivnim rezultatom, samopouzdanja je sve više.

"Jako, jako važna pobjeda za nas, pogotovo prije derbija u Kupu, bilo je jako bitno pobijediti izuzetno kvalitetnu ekipu Lokomotiva. Bilo nam je jasno da će biti teško, ali mogu samo reći da su momci pokušali napraviti sve što planirali, tražili. Plan igre je bio takav, znali smo da će biti trenutaka u utakmici kada ćemo se morati braniti niskim blokom, ali oni su sve odradili savršeno. Ponosan sam na dečke jer su još jednom pokazali da postoji ekipa. Primili smo golove iz prekida i to su stvari na kojima moramo raditi. Nekada utakmicu može odlučiti jedan detalj, prekid. Moramo poraditi na tome, pokazati momcima gdje su griješili. Ako se žrtvuješ na terenu za ekipu, nitko te ne može pobijediti", rekao je nakon utakmice Slišković.

Video: Spartak - Lokomotiv 

Vladimir nije imao previše vremena da napravi neke velike promjene. Međutim, ekipa izgleda drugačije. Novinare je interesiralo što se dogodilo u kratkom roku.

"Mislim da su problemi bili više neke psihološke prirode. Pokušao sam razgovarati s igračima. Osjećao se neki strah nakon pogreške. Sada je sve u redu, ali tko zna što će biti sutra. Ja sam samo pokušao pomoći momcima, razgovarati s njima. Taktički nismo mogli ništa previše mijenjati. Nema tajne, to je samo osjećaj i povjerenje trenera koji pokušava pronaći zajednički jezik s igračima. Kako bi probleme lakše riješili" reći će Slišković kojeg već u srijedu čeka nova utakmica u Kupu. 

Kopirati
Drag cursor here to close