Mostarac u hladnoj Moskvi

Slišković u ulozi prvog trenera, Spartak slavio

Vladimir se već određeno vrijeme poznaje s Guillermom Abascalom koji ga je pozvao onog trenutka kada je preuzeo Spartak.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2023. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda igrane su utakmice 18. kola posljednjeg u Premijer ligi Rusije. Iako je bilo jako hladno, iako se temperatura spuštala na -13, -14, uz jak vjetar, utakmice su se igrale. Spartak je u Moskvi nadigrao Krylya Sovetov 3:0.

Video: Detalji s utakmice Spartak - Krylya Sovetov

Kao što je poznato Guillermo Abascal nije mogao biti na klupi Spartaka zbog suspenzije, pa je ekipu zvanično vodio Mostarac Vladimir Slišković, sin legendarnog Blaža. Vladimir se već određeno vrijeme poznaje s Guillermom Abascalom koji ga je pozvao onog trenutka kada je preuzeo Spartak. Vladimir je nešto duže u Rusiji, tako da nije bilo nekog posebnog prilagođavanja.

Zvanično je ugovorom vezan do kraja sezone 2024/25. Protiv Krylya Sovetov dileme nije bilo. Do desete minute su Promes i Sobolev postigli po gol, Christopher Martins Pereira je već u 50. minuti zaključio posao. Amar Rahmanović, reprezentativac BiH je u dresu gostujućeg sastava igrao do 76. minute.

Video: Presica Vladimira Sliškovića 

Spartak je trenutačno na petom mjestu ima dva boda od trećeg Dinama, bod ispred je Lokomotiv, gradski rivali.

Kopirati
Drag cursor here to close