Burno u Groznom

Berisha nakon gola provocirao, trener Španjolac ga odgurnuo

Domaći su poveli u 34. minuti nakon jedne kontre, Berisha je bio asistent. Gol je odlučio proslaviti u blizini klube gostiju, nakon čega je reagirao Španjolac.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2023. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica 17. kola Premijer lige Rusije između Akhmata iz Groznog i Spartaka iz Moskve je bila poprilično burna. Nakon sedam utakmica bez pobjede, Akhmat je na domaćem terenu upisao prvu protiv favoriziranog Spartaka kojem je ovo drugi poraz zaredom.

Utakmicu je obilježio incident u kojem su sudjelovali igrač domaćih, Bernard Berisha i trener gostiju Guillermo Abascal. Domaći su poveli u 34. minuti nakon jedne kontre, Berisha je bio asistent. Gol je odlučio proslaviti u blizini klube gostiju, nakon čega je reagirao Španjolac.

Došlo je do gužve u kojoj je treneru Spartaka pokazan crveni karton, igraču sa Kosova žuti. Akhmat se kao klub oglasio saopćenjem u kojem pokušavaju opravdati reakciju Berishe tvrdeći kako je gol želio proslaviti ispred svoje suprugu koja se nalazila u VIP loži stadiona dok gosti ovakvo ponašanje protivničkog igrača smatraju klasičnom provokacijom.

"Sada sam i definitivno uvjeren da Abascal nije čovjek za nogomet. Berisha je trčao i radovao se, izražavao svoje emocije zbog gola. Ono što je trener Spartaka uradio je neprihvatljivo", rekao je nakon utakmice Aleksandr Mostovoy koji je nekada davno pet sezona nosio dres Spartaka.

Verbalni duel na ovoj utakmici je imao Miroslav Bogosavac koji se prije odlaska u svlačionice na poluvremenu "zakačio" sa velikom zvijezdom u redovima Spartaka, Nizozemcem Quincyjem Promesom.

"To su emocije, ovo je nogomet i takve stvari se dešavaju. Poslije utakmice smo se rukovali i sve se završilo kako treba. Nije ništa strašno. Promesove uvrede? Nije bitno, to su emocije. Ova utakmica nam je svima bila važna", rekao je Bogosavac.

Pored Bogosavca u ekipi Akhmata igraju i igrači iz BiH, Ognjen Todorović i Jasmin Čeliković, dok je na klupi Spartaka kao jedan od pomoćnika Španjolca Abascala, Vlado Slišković, sin legendarnog Bake. Kako je Abascal zaradio crveni karton vjerojatno ga neće biti određeno vrijeme na klupi Spartaka, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će preuzeti njegovu ulogu u narednom kolu. Hoće li se klub odlučiti za Carlosa Vallea Morena ili Sliškovića.

Kopirati
Drag cursor here to close