Veliki uspjeh DR Kongo

VIDEO I Super orlovi u polufinalu nakon 11 godina

U polufinalu je i Nigerija koja je posljednji put osvojila Afrički kup 2013. godine. Od tada imaju samo jedno treće mjesto i ništa više. Jedan ali vrijedan gol zabio je Lookman u 41. minuti.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2024. u 00:47 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nigerija jednim dijelom očekivano, DR Kongo potpuno neočekivano. To su prve dvije reprezentacije koje nastavljaju svoj put na Afričkom kupu nacija. Od 2015. godine kada su osvojili treće mjesto Les Léopardsi su jednom bili u četvrtfinalu, jednom u osmini, dok ih na posljednjem turniru uopće nije bilo. Sébastien Desabre, Francuz na klupi ove reprezentacije je očito uspio posložiti jednu vrlo dobru selekciju. Koja je u četvrtfinalu sredila Gvineju.

Gvineja je po imenima rekli bismo bila favorit, ne veliki ali recimo u nekom omjeru 60:40, međutim, sada su bili u fazi turnira kada je pomoć Serhoua Guirassyja bila neophodna, ali on očito nije bio spreman. Na kraju smo vidjeli dva jedanaesterca i tri gola. Mohamed Bayo je realizirao prvi za vodstvo Gvineje. Koje je trajalo kratko sedam minuta. Na asistenciju Arthura Masuakua, Chancel Mbemba vraća utakmicu na početak.

U 65. minuti drugi jedanaesterac na utakmici. Skrivio ga je Julian Jeanvier. Yoane Wissa nije imao problema s realizacijom. Na kraju je priču zaključio osam minuta prije kraja. Masuaku je uhvatio na spavanju golmana Gvineje i iskosa s dvadesetak metara pogodio iz slobodnjaka.

Video: DR Kongo - Gvineja 

U polufinalu je i Nigerija koja je posljednji put osvojila Afrički kup 2013. godine. Od tada imaju samo jedno treće mjesto i ništa više. Jedan ali vrijedan gol zabio je Lookman u 41. minuti. Angola se borila do posljednjeg trenutka, Zine koji je ušao na početku drugog dijela je pogodio stativu, dok je dobru šansu propustio Mabululu.

Video: Nigerija  - Angola 
Kopirati
Drag cursor here to close