Osmina finala Afričkog kupa nacija

VIDEO I Egipat eliminiran, Nsue tragičar

Odluka je pala u devetoj seriji kada su golmani preuzeli glavnu ulogu. Mohamed Abou Gabal nije pogodio, njegov kolega Lionel Mpasi jeste i Egipat ide kući.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2024. u 01:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo su izgubili na penale u finalu posljednjeg izdanja Afričkog kupa nacija. Nakon toga je došao baraž za Svjetsko prvenstvo i sada opet
lutrija. Dva puta je koban bio Senegal što i možda nije velika tragedija, ali ipak eliminacija od DR Kongo jeste razočaranje. Bez obzira na to što je Egipat bio oslabljen neigranjem Salaha.

To je krajnji epilog jedne izuzetno duge, skoro ma maratonske utakmice koja je uz nadoknade, produžetke i penale trajala više od tri sata. DR Kongo je stigao do prednosti u 37. minuti. Musaku je lukavo izveo aut, Wissa je prihvatio loptu koju šalje pred gol Egipta, a tamo je u mrežu sprovodi Elia Meschack koji poznajemo iz ekipe Young Boysa.

Sudac je nešto duže pregledavao VAR snimak, ali je na kraju priznao gol. Egipat se vratio Mostafa Mohamed je pogodio s bijele točke u nadoknadi prvog dijela. Egipat je do penala stigao s igračem manje nakon što je isključen Mohamed Hamdy u 97.minuti. Odluka je pala u devetoj seriji kada su golmani preuzeli glavnu ulogu. Mohamed Abou Gabal nije pogodio, njegov kolega Lionel Mpasi jeste i Egipat ide kući

Video: Egipat - DR Kongo 

U četvrtfinalu će DR Kongo igrati protiv Gvineje što je svakako neočekivani par. Junak utakmice između Gvineje i Ekvatorijalne Gvineje je bio Mohamed Bayo, igrač Le Havra. To je onaj nekadašnji igrač Lillea koji je izazvao prometnu u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe. U međuvremenu je promijenio klub i svoje navike.

Međutim, prije nego što je Bayo pogodio Ekvatorijalna Gvineja je imala svoju šansu. Igrač koji je igrao sjajno u dosadašnjem dijelu turnira, Emilio Nsue nije iskoristio penal. Pogodio je stativu. Prije toga je žestoki start crvenim kartonom platio Féderico Bikoro. Na kraju je Mohamed Bayo osigurao status junaka utakmice u 98. minuti.

Video: Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja 
Kopirati
Drag cursor here to close