Još jedan favorit aut

VIDEO I Bafana Bafana poslala Maroko kući

Mvala je u 83. minuti igrao rukom, nakon VAR-a, dosuđen je jedanaesterac. Sve što je trebao uraditi Hakimi, jeste realizirati ga. Ali nije.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2024. u 00:57 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južna Afrika jeste zvučno ime u ovim krugovima, ali definitivno ovaj sastav nije garantirao velike stvari. Posebno ne u duelu s jednim Marokom koji je fascinirao sve na prošlom Svjetskom prvenstvu. Južna Afrika je turnir otvorila porazom, drugi krug je uhvatila bodom protiv Tunisa, ali sada kada pogledamo, oni ne igraju atraktivno, ne dominiraju, ali u tri posljednje utakmice ova reprezentacija nije primila gol.

Makgopa je pogodio za vodstvo Južne Afrike u 57. minuti, nakon čega je Maroko krenuo tražiti barem gol kojim bi osigurali produžetke. Mvala je u 83. minuti igrao rukom, nakon VAR-a, dosuđen je jedanaesterac. Sve što je trebao uraditi Hakimi, jeste realizirati ga. Ali nije. Šutirao je jako i pogodio prečku. Očaj na licima igrača Maroka teško se mogao sakriti.

Da stvar bude gora, u 95. minuti dosuđen je slobodan udarac, koji je zaključio prekrasnim golom Mokoena. Prethodno je drugi žuti karton dobio Amrabat. Zanimljivo, Južna Afrika uopće nije sudjelovala na prošlom turniru prije dvije godine.

Video: Južna Afrika - Maroko 

Za razliku od Maroka, Mali nije imao problema u osmini finala. Tapsoba je postigao autogol već u trećoj minuti, pa je od starta Burkina Faso bila u problemima. Sinayoko je na otvaranju drugog dijela povisio na 2:0 i bez obzira na to što je Bertrand Traoré smanjio na 2:1 u 57, do kraja utakmice Burkina Faso nije stvorila ozbiljniju priliku.

Parovi četvrtfinala:
Nigerija - Angola
DR Kongo - Gvineja
Obala Slonovače - Mali
Capo Verde - Južna Afrika

Kopirati
Drag cursor here to close