Poražen branitelj naslova

VIDEO I Domaćin bez izbornika do četvrtfinala

Derbi osmine finala su igrali Obala Bjelokosti i Senegal. Domaća reprezentacija se provukla do osmine finala, čak je nakon poraza smijenjen izbornik pa je priliku dobio domaći čovjek Emerse Faé.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 02:00 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Penali, penali, penali. Tako bismo u kratkim crtama mogli opisati dvije utakmice osmine finala Afričkog kupa nacija. Ukupno ih je izvedeno dvanaest u dvije utakmice. Neki od njih su bili presudni.

Prvi je presudio pobjednika duela Capo Verde - Mauritanija. U 86. minuti loše vraćenu loptu za golmana Niasse presijeca igrač koji je ušao koji minut prije Gilson. Njega obara golman Mauritanije, a Ryan Mendes odvodi Capo Verde u četvrtfinale

Video: Capo Verde - Mauritanija 

Derbi osmine finala su igrali Obala Bjelokosti i Senegal. Domaća reprezentacija se provukla do osmine finala, čak je nakon poraza smijenjen izbornik pa je priliku dobio domaći čovjek Emerse Faé.

Iako je Obala Bjelokosti izgledala bolje nego u prvom krugu, opet je to daleko bilo od selekcije koja je "nakrcana" kvalitetnim igračima. Ni u ovom duelu nije počelo dobro, jer je Mouhamadou Diallo zabio strašan gol za 1:0 već u četvrtoj minuti, Mané je ubacio dobru loptu.

U nastavku utakmice se nekako činilo kako je Senegal bliže drugom golu nego domaća selekcija izjednačenju, iako je Mendy nekoliko puta posebno u drugom dijelu intervenirao. Onda je u 88. minuti Kouamé dao sjajnu loptu naprijed na kraju se ispostavilo za Pépéa kojeg ruši Mendy. Sudac Atcho iz Gabona bez problema pokazuje na korner iako je bilo očito da mora na bijelo točku. Na kraju ga je VAR uvjerio u grešku. Kessié je siguran izvođač.

Na kraju regularnog tijeka i produžetaka nije bilo pobjednika i opet smo gledali penale. Jedan je odlučio pobjednika, onaj koji nije pogodio Niakhaté. Jeste prevario golmana, ali je lopta završila na stativi. Na kraju je opet Kessié pogodio zadnji. Nikad slabija Obala Bjelokosti je prošla u četvrtfinale

Video: Obala Bjelokosti - Senegal 
Kopirati
Drag cursor here to close