Arsenal ostaje prvi!

VIDEO I Manchester i Liverpool odigrali bez pobjednika, Salah za povijest

Bio je ovo Salahov 11. pogodak protiv Manchester Uniteda u Premier ligi, najviše što je jedan igrač zabio Vragovima u povijesti.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2024. u 18:55 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester United i Liverpool odigrali su bez pobjednika na Old Traffordu. Završilo je 2:2, a strijelci su na jednoj strani bili Fernandes i Mainoo, odnosno Diaz i Salah. Ovim je remijem United "pogurao" Arsenal na vrh prvenstvene ljestvice, a Redsi imaju razloga žaliti za propuštenim prilikama, osobito u prvih 45 minuta utakmice.

Garnacho pogađa, ali je poništeno

Krenulo je dobro za momčad Erika ten Haga. Prvi su zaprijetili i pogodili. Garnacho je sjajno ispratio dodavanje Fernandesa, zaobišao vratara i pogodio, ali je pomoćni sudac signalizirao nedozvoljenu poziciju Argentinca prilikom pogotka.

Nakon toga igralo se samo na jednoj strani, onoj koju je branio Andre Onana. Liverpool je prijetio sa svih strana i svim raspoloživim snagama.

Redsi dolaze u vodstvo

Bolju igru Redsi su naplatili u 23. minuti, kada je pogodio Luis Diaz. Robertson je ubacio iz kornera i pronašao Nuneza, a ovaj glavom proslijedio na drugu stranu gdje neometan stoji Diaz i pogađa za vodstvo gostiju.

Užasno poluvrijeme Crvenih Vragova

Na poluvrijeme se otišlo s tim rezultatom, a sigurno je da su igrači domaćeg sastava bili zadovoljniji što nisu više puta vadili loptu iz vlastite mreže. U prvih 45 minuta Manchester United nije zabilježio niti jedan udarac prema vratima Liverpoola, dok su Redsi imali nevjerojatnih 15 udaraca, od toga 13 su ispucali nakon 36 minuta igre. Potpuna dominacija gostiju koja je rijetko kad viđena protiv Uniteda, pogotovo na Kazalištu snova.

Prvi je ovo put od 2015. godine da Manchester nije imao zabilježen udarac u prvih 45 minuta na svom Old Traffordu.

Preokret Uniteda

United je iz prvog udarca na utakmici došao do izjednačenja, a njegov je autor Bruno Fernandes. Sve je došlo neočekivano, Liverpoolov branič Quansah dodao je pogrešno na sredini igrališta, a tu je vrebao Bruno koji je presjekao dodavanje i vidio da je Kelleher izašao daleko od svog gola.

Portugalac se odlučio na izravni udarac s centra i bacio Old Trafford u trans sjajnom egzekucijom. Igrala se 50. minuta.

Veliku je priliku Liverpool imao u 55. minuti, ali Darwin nije pogodio. Redsi su brojčano nadmoćni istrčali u kontru, Salah je dodao do Diaza, a Kolumbijac pronašao usamljenog Nuneza na drugoj strani koji na samo par metara od gola ne koristi čistu priliku za pogodak.

Kobbie Mainoo dovodi United do potpunog preokreta u 67. minuti. Mladi Englez je dobio loptu malo unutar kaznenog prostora, okrenuo se i sjajnim udarcem svladao Kellehera za drugi pogodak Manchestera. Prvi je ovo pogodak 18-godišnjeg Mainooa na Old Traffordu, a treći ukupno u sezoni.

Salah za povijest

Jedanaesterac za Liverpool dosuđen je u 82. minuti. Wan-Bissaka je neoprezno startao na Elliotta, a sudac Anthony Taylor je odmah pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah. Egipatski faraon poslao je Onanu u jednu, a loptu u drugu stranu. Redsi su se vratili u utakmicu.

Bio je ovo Salahov 11. pogodak protiv Manchester Uniteda u Premier ligi, najviše što je jedan igrač zabio Vragovima u povijesti.

Pobjeda je mogla otići na obje strane. Unitedov Brazilac Antony mogao je u 96. minuti matirati Kellehera, ali je Irac dobro reagirao, dok je na drugoj strani Elliottov šut zaustavio Onana

Video: Manchester United - Lverpool 

Liverpool se zbog ovog remija spustio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Imaju 71 bod, kao i Arsenal, al su Topnici zbog bolje gol-razlike na prvom mjestu. U stopu ih prati Manchester City, koji ima samo bod manje.

Manchester United se nalazi na šestom mjestu s 49 osvojenih bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close