Raspoloženi strijelci u Engleskoj

VIDEO I Liverpool do pobjede na Salahov pogon, Arsenal nastavio s izvrsnim igrama

Liverpool je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto na ljestvici Premier lige, a sljedeći ih susret čeka već u srijedu kada igraju na svom Anfieldu protiv Lutona.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2024. u 18:48 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je započelo 25. kolo engleske Premier lige, a otvorili su ga Brentford i Liverpool. Slavili su Redsi rezultatom 1:4. Strijelci za goste bili su Nunez, Mac Alister, Salah i Gakpo. Utješni pogodak za igrače Thomasa Franka postigao je Ivan Toney.

Utakmica je počela mirno, uvodnih 20 minuta prošlo je kao taktičko nadmudrivanje, bez prevelikog broja opasnih prilika.

Kraj prvog dijela obilježile su dvije ozljede i jedan pogodak, sve kod Liverpoola. Klopp je bio prisiljen napraviti dvije izmjene već prije poluvremena. Prvo je u 34. minuti ozlijeđenog Jonesa zamijenio Gravenberch.

Nakon toga gledamo prvi pogodak, bilo je to u 35. minuti. Obrana Liverpoola očistila je opasnost pred svojim vratima, Van Dijk je ispucao loptu prema sredini igrališta, a tamo čeka Jota koji fenomenalno glavom spušta loptu do Darwina Nuneza, koji trči sam pred vratara Flekkena i prekrasnim lob udarcem dovodi Redse u vodstvo.

Sjajno prvo poluvrijeme Jote u potpunosti je zasjenila njegova ozljeda u 44. minuti. Portugalski krilni igrač našao se u „sendviču“ igrača obiju ekipa i izvukao deblji kraj. Nakon duela izgleda da je stradalo koljeno. Pokušao je Jota istrčati u napad nakon tog kontakta, no ozljeda je očito bila ozbiljnijeg stupnja jer je Portugalac samo legao na teren i pozvao pomoć. Na kraju nije mogao sam izaći, već je iznesen na nosilima.

Njega je zamijenio miljenik Liverpoola, egipatski kralj Mohamed Salah koji se nedavno zaliječio od ozljede.

Drugo poluvrijeme donijelo je više prilika. Odmah po povratku od ozljede i u svom prvom nastupu za Liverpool, Salah postaje ključna figura za pobjedu Redsa. Prvo je u 55. minuti sjajno proigrao Mac Allistera koji je s(p)retno pogodio za 0:2.

Salah se upisao i u listu strijelaca u 68. minuti. Gakpo, koji je na poluvremenu zamijenio Nuneza, glavom odigrava loptu u prazan prostor, a zbunjenost stopera Brentforda koristi egipatski faraon koji dolazi prvi do lopte i zabija za tri razlike.

Brentford dolazi do pogotka 15 minuta do kraja regularnih 90 minuta. Sjurili su se igrači domaće momčadi u 75. minuti prema golu gostiju, prvi udarac Kelleher brani, ali na odbitku čeka Ivan Toney koji smanjuje rezultat na 1:3.

Konačnih 1:4 postavio je Gakpo u 86. minuti. Nespretnost i zbunjenost obrane Brentforda doživjela je vrhunac, Collins je promašio čistu loptu, ona potom dolazi do Diaza koji ju je samo proslijedio do Gakpa, a Nizozemac je imao lagan zadatak realizirati šansu sam pred vratarom domaćih.

Video: Brentford - Liverpool 

Liverpool je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto na ljestvici Premier lige, a sljedeći ih susret čeka već u srijedu kada igraju na svom Anfieldu protiv Lutona, dok Brentford dan prije igra na domaćem terenu protiv Manchester Cityja.

Arsenal nastavio dominaciju, West Ham nastavio crni niz

Igrači Arsenala uvjerljivom su pobjedom protiv Burnleya na Turf Mooru nastavili niz sjajnih igara. Bilo je visokih 0:5 za Arsenal, a pogađali su Odegaard, Trossard i Havertz, a dvostruki strijelac je bio Bukayo Saka.

Ovom su iznimno efikasnom utakmicom Gunnersi produžili niz utakmica u kojima postižu 2 ili više golova. Prije ove utakmice, igrači Arsenala su na prethodne 4 utakmice postigli čak 16 golova, od čega šest u pobjedi protiv West Hama prošli vikend.

Već u 5. minuti gledamo prvi pogodak. Rice prenosi loptu na protivničku polovicu terena, upošljava Martinellija, koji vanjskim dijelom stopala šalje odličnu loptu na rub šesnaesterca, a tamo čeka Odegaard koji pogađa za vodstvo Arsenala.

Nakon gola Arsenal drži posjed i kontrolira tempo, a Burnley se drži u čvrstom defenzivnom bloku. U 39. minuti Trossard ide u prodor, ali ga sruši Assignon i sudac Gillett svira jedanaesterac za Arsenal. Precizan je Saka i udvostručuje vodstvo gostiju.

Ako je bilo ikakvih nedoumica oko pobjednika, sve je riješeno početkom drugog dijela, u 47. minuti. Odegaard odigrava do Sake koji slabijom, desnom nogom gađa u prvi kut vratara Trafforda. Semafor pokazuje 0:3.

Potom je uslijedila malo duža pauza zbog ozljede mladog igrača Burnleya Aarona Ramseya. No, to nije spriječilo Arsenal da nastave gdje su stali. Do kraja utakmice još su dva puta pogađali, prvo Trossard u 65. minuti, a onda i Havertz u 78. koji je postavio konačnih 0:5

Video: Burnley - Arsenal

West Ham je nastavio niz loših utakmica i današnjim porazom od Nottingham Foresta upisao osmu uzastopnu utakmicu bez pobjede. Od početka 2024. igrači Davida Moyesa ne znaju za pobjedu.

Forest je slavio rezultatom 2:0, a strijelci su bili Awoniyi, odnosno Hudson-Odoi. Kod gostiju je isključen bivši igrač Manchester Cityja Kalvin Phillips, koji je u razmaku od 68. do 72. minute dobio dva žuta kartona.

Newcastle i Bournemouth u uzbudljivoj utakmici podijelili bodove

Jedina utakmica koja je završena bez pobjednika u ovom popodnevnom terminu bila je na St. James' Parku između Newcastlea i Bournemoutha. Završeno je 2:2, unatoč tome što su gosti dva puta dolazili do prednosti. Za Newcastle su pogodili Gordon iz penala te Ritchie, dok su se za Bournemouth na listu strijelaca upisali Solanke i Semenyo.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, tek vrijedi izdvojiti dvije prilike Dominica Solanke-a koji je imao dvije čiste situacije u 17. odnosno 27. minuti, ali je oba puta vratar domaćih Dubravka izlazio kao pobjednik.

51. minuta donosi promjenu na semaforu, Bournemouth dolazi u vodstvo. Stoper domaćih Botman vraća loptu do svog vratara, Dubravka se po prijemu lopte okliznuo, a najbliži lopti bio je Dominic Solanke koji je lagano pospremio loptu u praznu mrežu.

Nakon 6 minuta Newcastle dolazi do jedanaesterca. Schär je bio povučen od strane Smitha, a najstrožu kaznu uspješno je realizirao Gordon i vratio stvari na početak.

69. minuta ponovno dovodi goste u prednost. Solanke odigrava dugu loptu za Semenya, ovaj s ruba šesnaesterca iskosa precizno pogađa u suprotni kut vratara Dubravke.

Kada se činilo da je sve gotovo, „Svrake“ se vraćaju u utakmicu. U drugoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela nekadašnji igrač Bournemoutha, Matt Ritchie, samo minutu nakon ulaska pogađa za izjednačenje i postavlja konačan rezultat 2:2.

Wolvesi slavili na gostovanju kod Tottenhama, Aston Villa prekinula niz loših rezultata

Iznenađenje kola priredili su Wolvesi koji su pobijedili defenzivno oslabljeni Tottenham rezultatom 1:2. Tottenham je bio bez dva standardna bočna igrača, Porra i Udogiea što je očito imalo veliki utjecaj na predstavu igrača Angea Postecogloua. Za pobjednike dvostruki strijelac je bio Joao Gomes, dok je za „Pijetlove“ pogodio Dejan Kuluševski. Ovim je porazom Tottenham pao na peto mjesto engleske Premier lige jer je Aston Villa današnjom pobjedom pobjegla na dva boda ispred londonske ekipe.

Prvom pogotku svjedočimo u 42. minuti. Sarabia je centrirao iz kornera, a najviši je bio Joao Gomes koji dovodi Wolvese u vodstvo. Na samom startu drugog dijela, u 46. minuti Tottenham poravnava rezultat. Lopta se sretno odbija do Kuluševskog koji pogađa.

Konačnih 1:2 postavlja dvostruki strijelac Joao Gomes u 63. minuti. Spursi imaju korner koji ne iskorištavaju, gosti trče kontru, Pedro Neto odnio je loptu skroz do protivničkog kaznenog prostora, vratio povratnu loptu, a na bijeloj točki neometan stoji Gomes koji odličnim udarcem postavlja konačni rezultat.

Aston Villa gostujućom pobjedom na Craven Cottageu protiv Fulhama prekinula je niz loših rezultata. Slavili su protiv Fulhama minimalnim rezultatom 1:2. Oba pogotka za pobjedničku ekipu djelo su Ollieja Watkinsa, dok je za domaćina pogodio Rodrigo Muniz.

Počelo je atraktivno, VAR je u početku poništio dva pogotka. Prvo je Watkinsov pogodak u 3. minuti poništen, potom je Tim Ream za Fulham pogodio, ali VAR pregledom utvrđena je ofsajd pozicija.

Prvi pogodak vidimo u 23. minuti. Domaći griješe, to koristi Watkins koji dovodi Aston Villu u vodstvo. U 40. minuti Moreno pogađa na asistenciju Watkinsa, no opet se aktivirao VAR i poništio treći pogodak u jednom poluvremenu na ovoj utakmici.

Deset minuta nakon početka drugog poluvremena, točnije u 56. minuti Aston Villa udvostručuje vodstvo. Ponovno je precizan Watkins na asistenciju Tielemansa.

Rodrigo Muniz u 63. minuti vraća Fulham u život. Na ubačaj Robinsona, brazilski napadač stiže prije obrane i vratara Aston Ville te pogađa za 1:2.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu Aston Ville zasigurno je njihov vratar Emiliano Martinez, i to zbog situacije u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Brzonogi Adama Traore sjurio se prema golu gostiju u 91. minuti, izašao jedan na jedan s Argentincem koji se bacio kao mačka i obranio čistu situaciju za Fulham, potom sačuvao puni plijen svojoj ekipi.

Kopirati
Drag cursor here to close