UEFA Konferencijska liga

VIDEO I Maccabi TA, Lille i Fenerbahçe skoro u četvrtfinalu, drama u Budimpešti

Najviše uzbuđenja je ponudila utakmica u Budimpešti, Fiorentina je slavila 4:3, dok su Maccabi Tel Aviv, Lille i Fenerbahçe jako blizu prolaska dalje.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2024. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je jako blizu četvrtfinala, čini se da su tamo već nakon prvih utakmica Maccabi Tel Aviv, Lille i Fenerbahçe. Sva tri kluba su u gostima ostvarili uvjerljive pobjede, po tri razlike. Milson je već u petoj minuti susreta u Pireju poslao jednu loptu prema Zahaviju, loše su reagirali igrači Olympiakosa, ali ne i neumorni strijelac Zahavi.

Četiri minute poslije bilo je 0:2, sada je s desne strane išla akcija gostiju, golman domaćih je skinuo šut Dor Peretza, ali ne i Shahara. Golijada se nastavila u ranoj fazi utakmice. Fortounis je nabacio, El Kaabi je pogodio glavom.

Na isteku pola sata igre, opet lako prolazi svoje čuvare Milson, Zahaviju nije teško zabiti gol za velikih 1:3. Olympiakos je stvarao pritisak, imao par dobrih prilika da smanji zaostatak, ali je na kraju Peretz pogodio za velikih 1:4.

Video: Olympiakos - Maccabi TA

Batshuayi je osigurao početnu prednost Fenera protiv Union Saint Gilloisea nakon pola sata igre. Utakmica se dugo lomila dok Šveđanin Oosterwolde nije zabio u 84. minuti.

Džeko je dao loptu koju je Oosterwolde vukao nekih 40-ak metara prije nego što je šutirao i pogodio. Tadić je nadoknadi realizirao penal za konačnih 0:3. Edin Džeko je ušao u igru u 78. minuti, Krunić deset minuta ranije.

Video: Union Saint Gilloise - Fenerbahçe

Istim rezultatom je završio susret Sturma i Lillea. Jonathan David je bio dvostruki strijelac, jedan gol i to kakav je dodao Zhegrova.

Imao je Sturm i svoje prilike, pogađali su njegovi igrači okvir gola, ali su i gosti pored tri gola propustili nekoliko dobrih prilika. Jusuf Gazibegović je odigrao cijelu utakmicu.

Video: Sturm  - Lille 

Najbolju utakmicu večeri su odigrali Maccabi Haifa i Fiorentina u Budimpešti. Gosti su vodili 1:0, onda je Maccabi imao prednost od 2:1 i 3:2, ali su ipak posljednju riječ imali igrači Fiorentine. Mandragora je izjednačio na 3:3, a onda je u petoj minuti nadoknade Barák zabio za krajnjih 3:4. Maccabi je posljednjih deset minuta igrao s igračem manje nakon isključenja Showa.

Video: Maccabi Haifa - Fiorentina 

Molde i dalje nastavlja s dobrim igrama u Europi ove sezone. Golom Stenevika su domaćini vodili sve do 85. minute, kada De Cuyper realizirao penal za 1:1. Na kraju u 92. minuti, Gulbrandsen svojim golom donosi prednost Moldeu pred put u Belgiju. Norvežani u svom sastavu imaju samo jednog stranca, Danca Hagelskjæra.

Dvije utakmice su završile bez golova. Jedna je ona Ajaxa i Aston Ville, druga Servettea i Viktorie Plzen.

Kopirati
Drag cursor here to close